TPS hamuaa Liigacupissa neljän sakkiin lauantaina

TPS-bussi lähtee lauantaiaamuna Turusta kohti Tamperetta ja tähtäimenä on tietysti Liigacupin puolivälieräottelu Tampere Unitedia vastaan. Raitapaidat juoksevat Pirkkahallin keinoviheriölle tietysti voitto ja jatkopaikka mielessä. Sama suunnitelma lienee päällä myös tamperelaisilla. Paikka neljän joukossa houkuttelee ja siitä ei ole enää finaalin kuin yhden voiton mittainen matka.

– No joo, katsotaan huomenna missä mennään. Silloin ratkeaa, mikä on ensinnäkin vahvuutemme. Nyt on olemassa selkeät panokset ja totta kai me halutaan siinä kuin Pohjoislohkon voittaja TamU:kin jatkoon, TPS-luotsi Marko Rajamäki tavoitteistaa.

– TamU on ollut erittäin kovassa tikissä, eihän niille tullut yhtään tappiota alkulohkossa. Mahdollinen kokoonpano on suurin piirtein mielessä, tai ainakin tiedossa. Jarkko Wissin johtaman TamU:n pelityyli on muuttunut jonkin verran ja kova  ryhmä sieltä vastaan tulee joka tapauksessa. Liigacupissa pitää keskittyä enemmän omaan pelaamiseen ja jos nyt olisi kyseessä Veikkausliiga, niin totta kai niitä videoita olisi katseltu vähän tarkempaan, Rajamäki myöntää. 

TPS testaa TamU-ottelussa kahtaa uutta hyökkääjää – ehkä ja mahdollisesti. Isaac Durowade ja Hardy Moreira antavat näyttöjä TPS:n perjantaisissa harjoituksissa Rajamäelle ja sen perusteella selviää, löytyykö näyttöpaikkaa lauantaina Pirkkahallissa.

– Nämä testimiehet ovat lauantaina kokoonpanossa mahdollisia, mutta mitään varmaa en osaa sanoa, ennenkuin näen heidät perjantaina. He ovat kuitenkin hyökkääjiä molemmat, Rajamäki vahvistaa.

Toppari Jaakko Nyberg ja A-maajoukkueeseen valittu Toni Kolehmainen ovat loistaneet poissaoloillaan viime otteluissa. Rajamäen mukaan molemmat ovat viittä vaille pelikunnossa, mutta tilanne katsotaan lopulliseen muottiin perjantain aikana.

– Meidän pitää palata vähitelleen sellaiseen kesäiseen tiukkaan rytmiin, koska se seuraavakin kesä on edessä. Annan niiden kavereiden toipua rauhassa, ketkä lepoa tarvitsevat. Muutama uusi kolhu tuli Tukholmassa, mutta Jaska ja Kole ovat siinä ja siinä, Rajamäki määrittelee.

Ottelu pelataan Tampereen Pirkkahallin uusitulla alustalla. Uusittu alusta onkin tervetullut myös TPS-leiriin, sillä vanha ei kauheasti kehuja ole mistään kerännyt.

– Pirkkahallissa on uusi alusta ja on mielentoista nähdä, millainen. Vanha ei ollut missään kovin hyvässä maineessa, mutta nyt uskotaan, että olosuhteet on senkin suhteen ok, Rajamäki naurahtaa.

Liigacupin puolivälieräkoitos Tampere United – TPS alkaa Tampereen Pirkkahallissa lauantaina 19.3. klo 14.30.

Lisää uutisia