TPS hakee oikeaa kurssia Jaron kustannuksella

TPS palaa kolmen viikon pituiselta maaottelutauolta takaisin Veikkausliigan arkirytmiin lauantaina, kun Alexei Eremenkon luotsaama FF Jaro saapuu Paavo Nurmi Stadionille vierailemaan. TPS aloitti kautensa hienosti rynnien aivan kärjen tuntumassa kuuden kierroksen jälkeen. Viimeiset kolme kierrosta eivät kuitenkaan lihottaneet Tepsin pistepussia lainkaan ja joukkue on valahtanut sarjataulukon keskivaiheille.

– Menetettiin pisteitä aivan turhaan, sillä kaikissa niissä peleissä oli jopa voitto tarjolla. Ehkä kaikki tämä menee osittain kokemattomuudenkin piikkiin, mutta tuollaiseen tässä sarjassa ei ole varaa. Emme jääneet yhdessäkään pelissä kenttätapahtumissa jälkeen, mutta jotenkin onnistuimme ne pelit silti häviämään, TPS-toppari Jani Tanska manaa vieläkin.

– Meillä on ollut nyt aikaa harjoitella ja miettiä, miten kurssi muutetaan. Meidän pitää saada nyt kokonaan uusi alku tavallaan koko kaudelle, hän tähdentää.

Vierailija Jaron kausi on alkanut pelillisesti kaoottisissa merkeissä. Jo nyt on selvää, että punapaidat joutuvat taistelemaan viimeiseen asti jokaisesta pisteestä, mikäli se haluaa uusia sarjasopimuksensa. Jaro on voittanut ensimmäisellä kymmenellä kierroksella vain ja ainoastaan KuPS:n. Tehtyjä maaleja on vaivaiset viisi kappaletta.

– Jaro on aloittanut kautensa alle odotusten, se on selvää, mutta joukkue on varmasti yllätysvalmis. Saadaan painaa tosissaan pitkä ilta pisteiden eteen, itsekin kauden 2009 Jaron puolustusta tilkinnyt Tanska tietää.

Jaron päävalmentaja Eremenkon kunniaksi on kuitenkin sanottava, että vaikka joukkueen tilanne on jo tukala, pyrkii se kuitenkin valmentajansa johdolla aktiiviseen pallolliseen peliin. Eremenkon filosofiaan kun ei peruuttelu kuulu, vaikka Jaron materiaali on auttamatta liigan huterimmasta päästä. Joukkue haki tauolla tuoretta maalitekovoimaa riveihinsä, kun viime kauden Inter-kärki Frank Jonke liittyi joukkueeseen.

– Jaro pyrkii pelaamaan omaa peliään, eikä se lähde varmasti ainakaan sumputtamaan. Joukkue on tehnyt kuitenkin niin vähän maaleja, että jotain heidän täytyikin keksiä, etteivät muut karkaa jo tässä vaiheessa, Tanska muistuttaa.

TPS harjoitteli maaottelutauolla osin repaleisin rivein, kun pelaajia oli siellä täällä maajoukkue-edustustehtävissä.

– Se kuuluu asiaan ja on hienoa, että pelaajia valitaan maajoukkueesiin. Tauko tuntui kuitenkin aika pitkältä, joten onhan tässä pelinälkäkin kasvanut. Olisi mahtavaa, jos saataisiin kunnolla väkeä lauantai-illaksi paikalle, Tanska toivoo.

TPS – FF Jaro alkaa Turun Paavo Nurmi Stadionilla lauantaina 16.6. klo 18.30.

Kuva: Rainer Lönnbäck

Lisää uutisia