TPS haastamaan HJK:ta – jaossa Suomen Cupin välieräpaikka

TPS kohtaa Suomen Cupin puolivälierissä tiistaina HJK:n. Jaossa on siis Suomen Cupin välieräpaikka, jossa otteluparin voittaja saa vastaansa joko Tampereen Ilveksen tai valkeakoskelaisen FC Hakan. Tiistaina pelataan siis lopulliseen ratkaisuun asti. Jos ottelu päättyisi varsinaisella peliajalla tasan, olisi edessä jatko-ottelu sekä mahdollisesti myös jatkopaikan kohtalon lopullisesti ratkaiseva rangaistuspotkukilpailu.

TPS selvitti tiensä HJK:ta vastaan kaatamalla Tikkurilan Palloseuran neljännesvälierissä selvästi 6-0. HJK:n vastustaja oli astetta kovempi, Ykkösestä pikaista paluuta Veikkausliigaan tavoitteleva KPV. HJK selvitti kuitenkin KPV:n vieraissa rutiininomaisesti voittolukemin 2-0.

– Hyvä, että saatiin omaa pelaamista auki ja sitä kautta lisää itseluottamusta. Pidettiin nolla ja maalihanat aukesivat kunnolla, se on kuitenkin aina tärkeää, vaikka vastustaja tulisi alemmista sarjoista. Me ollaan käyty tietysti myös Klubin pelaamista läpi, vaikka omaa peliä lähdetäänkin pelaamaan. Nyt täytyy rutistaa kaasupoljinta vielä syvemmälle ja panna kaikki peliin. Uskon, että ollaan saatu ihan hyvin selvitettyä, mikä HJK:hon saattaisi tehota. Kaiken kaikkiaan ollaan valmistauduttu hyvin ja ollaan valmiina vaikka pilkkukisaan asti. Saadaan varmasti hieno tapahtuma lämpimään Turun kesäiltaan, TPS-maalivahti Jere Koponen hehkuttaa.

Turkulaiskatsojien kannalta HJK:n kaksi ehdottomasti mielenkiintoisinta pelaajaa ovat TPS-taustaiset Riskin veljekset, Riku ja Roope. Kaksi vuotta vanhempi Riku aloittaa jo kolmannen HJK-kautensa, kun taas Roope pelaa ensimmäistä kauttaan Klubin riveissä. Molemmat ovat nopeita ja arvaamattomia pelaajia. Riku rakentelee peliä ja osaa myös viimeistellä, mutta Roopelta odotetaan ennen kaikkea kovia tehoja hyökkäyspäässä. Ja TPS-taustaa löytyy tietysti myös toppari Miro Tenholta.

– HJK on Veikkausliigan ehdoton ykkössuosikki tälläkin kaudella ja siellä on kovia pelaajia oikeastaan kaikki. HJK:n pelaajahankinnat meni viime vuonna ehkä vähän pieleen, mutta ne on valmiita palaamaan huipulle. Pitää HJK:nkin saada kuitenkin pelinsä kulkemaan, ennen kuin niiden domananssi palaa, Koponen muistuttaa.

– Pelasin Roopen kanssa jonkun pelin Tepsin B-junnuissa ja olin myös SJK:ssa samaan aikaan. Roope on maaliahnein kaveri, jonka kanssa olen pelannut samassa joukkueessa. Roope tekee todella yllättäviä ratkaisuja, yllättävistä paikoista ja vielä yllättävistä asennoistakin. Hän pystyy ampumaan suoraan juoksusta – ja kovaa. Kaiken lisäksi Roope tekee hyvin prässiä ylhäältä ja silloin avaamisen kanssa pitää olla skarppina, Koponen tietää.

TPS saa HJK-otteluun mukaan tärkeän kolumbialaistoppari Aldayr Hernándezin, joka kärsi pelikieltonsa TiPS-ottelussa. Sen sijaan hänen maanmiehensä, hyökkääjä Eliécer Espinosa, sekä Rasmus Holma, Jonni Peräaho, Alim Moundi ja Jesper Karlsson eivät ole vielä valmiita hyppäämään kentälle.

– Kovin mahdollinen mittari, saadaan erinomainen peli tähän kohtaan. HJK:n pelissä on tapahtunut isoja muutoksia parempaan viime kauteen verrattuna. Klubin laitapelaaminen on ollut tosi vaarallista, ne pelaa yleensäkin tosi rohkeasti ja aggressiivisesti, mutta siinä on tavallaan myös se paikkamme. HJK:n prässin alle ei saa jäädä, vaan ohi pitää päästä. Meidän oma pelirohkeus on ihan avainasemassa, eli uskalluksesta on lopultakin kysymys, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen paaluttaa.

HJK alkaa Veritas Stadionilla tiistaina 23.6. klo 20.00.

Pääsyliput 18 €https://www.lyyti.in/TPSHJKSuomenCup2020liput

TPS – HJK on nähtävissä myös Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3633621

Lisää uutisia