TPS haastaa sarjakärki HJK:n suomalaisessa futisklassikossa

Naisten liigaa puhtaalla pelillä johtava HJK saa sunnuntaina vieraakseen nousukuntoisen TPS:n. Jo kahdeksan peräkkäistä voittoa saalistaneen HJK:n tähtäimessä on vain ja ainoastaan Suomen mestaruus, jonka joukkue on voittanut viimeksi niinkin kauan sitten kuin kaudella 2005. Täysosuma oli tosin todella lähellä jo viime kaudella, mutta helsinkiläiset jäivät lopulta täpärästi vain pinnan päähän mestaruudesta.

– HJK lähti sarjaan suurimpana ennakkosuosikkina varsinkin sen jälkeen, kun PK-35 Vantaa putosi kokonaan pois. Nyt kun esimerkiksi Åland United ei ole aloittanut niin hyvin kuin on odotettu, niin HJK:n asema vielä korostuu. Klubi ei ole ollut kuitenkaan ihan niin ylivoimainen kuin sarjataulukko näyttää, vaan sillä on myös useampi niukempi maalin voitto takanaan. Joukkue on noussut niissäkin rutiinillaan myös takaa-ajoasemista voittoon. Meidän tavoitteenamme on, että HJK:n voittoputki katkeaa sunnuntaina, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu paaluttaa.

TPS matkustaa Helsinkiin mukavassa nosteessa, sillä takana on kaksi erinomaista kotiottelua. Ensin sarjanousija IK Myran kärsi Urheilupuiston yläkentällä 4-0-murskatappion ja viime lauantaina raitapaidat tasasivat pisteet sarjakakkosen, FC Hongan, kanssa lukemin 1-1. TPS on esittänyt kahdessa viimeisessä matsissaan kauden ehdottomasti parasta ja tasapainoisinta jalkapalloaan.

– Tuloksellisesti IK Myran -ottelu oli erinomainen ja teimme silloin nopeasti maaleja. Pelillisesti Honka-peli oli kuitenkin vielä parempi, vaikka emme sitä voittaneetkaan. Nyt tuntuu, että pelimme kehittyy vähän joka osa-alueella koko ajan. Ja näin sen pitää ollakin, Joensuu painottaa.

TPS:n pelin kivijalkana on ollut erittäin tarkka puolustuspeli. Paras osoitus sen toimivuudesta on se, että joukkue on päästänyt Naisten liigassa vähiten maaleja yhdessä FC Hongan kanssa. Norjassa viime vuodet torjunut maalivahti Siiri Välimaa on ollut koko puolustuksen johtajana jopa vielä odotettuakin parempi.

– Puolustuspeli on ollut hyvää ja maalivahdistahan se lähtee. Talvella tehtiin erilaisia kokeiluja puolustuslinjan kanssa, mutta nykyisellä koostumuksella on saatu pelata jo jonkin aikaa yhdessä. Muutama maali on tullut turhista virheistä, mutta niitäkin välillä vaan tulee, TPS-luotsi tietää.

Sini Laaksonen on tuonut paljon uutta keskikentälle ja Laura Kattelus sekä Nelly Lehtilä alkavat olla sinut uusien pelipaikkojen kanssa. Tekemiseen on saatu oikealla tavalla rutiinia ja se alkaa nyt näkyä, Joensuu kiittelee.

HJK:n hyökkäyksestä löytyy kaksi entistä TPS:n avainpelaajaa. Satakuntalaisen jalkapallon kasvatit, Jutta Rantala ja Hanna Ruohomaa, jahtaavat nyt Klubin paidassa tosissaan Suomen mestaruutta. Kaksikkohan oli voittamassa Tepsin paidassa SM-hopeaa kauden 2016 päätteeksi. Varsinkin Rantala on äitynyt hurjaan iskuun ja hän johtaa Naisten liigan maalipörssiä kahdeksalla osumallaan.

– Meidän pelaajamme tuntevat HJK:n hyökkääjät ja vastaavasti he tuntevat meidän pelaajiamme. Kaikki haluavat varmasti näyttää osaamistaan. Sunnuntaina nähdään, ketkä osaavat ottaa parhaimman hyödyn näistä asetelmista.
 
HJK-laina Emilia Ukkonen on iskenyt TPS-paidassa jo kolme osumaa, eikä tätä kärkästä hyökkääjää nähdä ymmärrettävästi kentällä varsinaista sopimusseuraansa vastaan. Myös Tiia Hirvonen on edelleen poissa TPS:n kokoonpanosta. Saija Östlund kuntouttaa kovaa vauhtia itseään, mutta paluun tarkempi ajankohta on vielä kysymysmerkki.

Jenni Rannus on toisaalta palannut, mutta hänkin joutui olemaan jonkun aikaa kokonaan harjoittelematta. Emilia Ukkonen on taas Jyväskylässä meidän mukanamme, mutta hän palaa Suomen Cupin finaaliin mennessä Helsinkiin. Hänen loppukauden tilanteensa selviää sitten myöhemmin, Joensuu tarkentaa.

HJK:n ja TPS:n väliset ottelut ovat suomalaisen jalkapallon ehdottomasti suurimpia klassikkopelejä, oikeastaan millä tahansa mittarilla mitattuna. HJK ja TPS ovat pelanneet kautta aikain eniten keskinäisiä pääsarjaotteluita, niin naisissa kuin miehissäkin.

HJK – TPS alkaa Helsingin Telia 5G -areenalla sunnuntaina 26.5. klo 14.00.

Elisa Viihde näyttää kaudella 2019 selostettuina myös Naisten liigan otteluita. Koko Elisa Viihteen jalkapallopaketin saa hintaan 9,90 € / kk.

HJK – TPS -ottelu löytyy täältä: https://elisaviihde.fi/sport/2019-5-26-HJK-TPS/1af2fb57-9016-41f4-811d-7ba5b1ad107a

Lisää uutisia