TPS haastaa nyt uudestaan IFK Mariehamnin

TPS palaa kahden vierasreissun jälkeen tutulle ja kotoiselle Kupittaalle ensi keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu alkukauden ailahtelevin joukkue, IFK Mariehamn. Saarelaiset juottivat Tepsille katkeraa kalkkia jo kertaalleen Suomen Cupin neljännesvälierissä Yläkentällä, kun Petteri Forsellin johtama IFK-yksikkö marssi puolivälieriin.

– Forsell oli silloin se dominoivin hahmo kentällä ja hänen yksilösuorituksiinsa me kaaduimme. Pitää kuitenkin muistaa, että IFK Mariehamn ei ole yhtä kuin Forsell ja kaiken lisäksi hän on nyt poissa. Pekka Lyyski on tehnyt pitkäjänteistä valmennustyötä seurassa kohta jo kymmenen vuotta ja kyllähän se näkyy jatkuvuudessa, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

IFK Mariehamn pelasi koko kauden 2012 kotonaan tappioitta, mutta tänä vuonna tuo taika haihtui ilmaan kahden peräkkäisen kotitappion myötä. Toisaalta vieraissa IFK on ollut nyt poikkeuksellisen vahva, sillä ainoa tappio on tullut Espoossa.

– Eivät nämä jutut ole aina niistä koti- tai vieraskentistä kiinni, vaan fokuksen pitää olla itse pelissä. Mekin haimme pisteet Helsingistä HJK:lta, vaikka siellä ei ollut voittanut mikään joukkue kahteen vuoteen. Olimme siinä pelissä yksinkertaisesti vaan parempia, Rajamäki muistuttaa.

TPS saa joukkoihinsa toivottua täydennystä, kun laitapuolustaja Sami Rähmönen palaa Turun derbyssä saamansa punaisen jäljiltä kehiin.

– Jännitin jo Inter-Pelin loppua katsomossa rystyset punaisina ja myös HJK-peli oli todella jännittävä loppuun asti. Pietarsaaresta haettiin voittoa, mutta ei sentään hävitty. Minä haluan mieluummin pelata, kuin istua katsomossa jännittämässä. Pelihalut ovat nyt todella korkealla ja toivon, että taas huolitaan mukaan, Rähmönen myöntää.

Lisää uutisia