TPS haastaa JJK:n lauantaina Kupittaalla

Jalkapallon Veikkausliiga jatkuu TPS:n osalta lauantaina Turussa, kun sarjan viimeisenä oleva JJK Jyväskylästä saapuu vierailulle. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä melkoisten pelillisten vaikeuksien keskellä, mutta JJK:n asema koko sarjan hännillä vaikuttaa jo erittäin tukalalta.

– Olemme käyneet joukkueen kanssa monia asioita läpi keskiviikon MYPA-tappion jälkeen ja meidän pitää olla valmiita. Eikä se JJK:kaan ole vielä luovuttanut, vaan se pelaa täysillä kautensa loppuun asti. Jos näin ei ole, niin olen ymmärtänyt tästä sarjasta jotain väärin, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki pohdiskeli.

JJK on voittanyt tällä kaudella vain yhden vierasottelun ja pelannut kerran myös tasan. Loput kymmenen vieraspeliään se on hävinnyt.

– JJK on paljon parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko näyttää. Se on täynnä nimekkäitä ja laadukkaita pelaajia. Tilastot ovat vain tilastoja, Rajamäki painottaa.

TPS:n kokoonpano on elänyt viimeisen kuukauden aikana todella paljon, koska joukkueessa on aivan käsittämättömän paljon loukkaantumisia. TPS onkin reagoinut loukkaantumissumaan esittelemällä tukun uusia nuoria liigadebytantteja. Tulikasteensa ovat jo saaneet Matias Louanto, Riku Sjöroos, Ville Rannikko, Jeremias Kaari, Ville Starck sekä Aleksi Ojanperä. Lisäksi joukkueeseen ovat liittyneet nopea brasilialainen laitapuolustaja Márcio Lima sekä ghanalainen keskikenttäpelaaja Thomas Agyiri.

– Montaa kaveria ei ole enää mukana kauden alusta, mutta nyt uudet nuoret pelaajat ovat saaneet mahdollisuutensa. Nyt sitä asennetta ja vastuunkantoa taas vaaditaan, Rajamäki tietää.

TPS:n laitapuolustaja Sami Rähmönen saanee lauantaina tasalukuja täyteen, kun hän juoksee kentälle 200:nnen kerran Veikkausliigassa. Saldo on melkoisen muhkea varsinkin kun ottaa huomioon, että Rähmönen on vasta 26-vuotias. Petteri Pennaselle JJK-ottelussa tulee puolestaan sata liigaottelua täyteen.

– Samalla tavalla tähän valmistaudutaan, kun kaikkiin muihin liigaotteluihin. Nyt ei ole päällimmäisenä mielessä tasaluvut, vaan voitto ja kolme pistettä, Rähmönen kuittasi.

TPS-JJK alkaa Turun Veritas Stadionilla lauantaina 31.8. klo 16.00.

Lisää uutisia