TPS eteni välieriin Suomen Cupissa

TPS:n ja Paraisten cup-taika piti pintansa Suomen Cupin 7.kierroksella, sillä isännät etenivät välieriin kaatamalla Tampereen Ilveksen lukemin 2-1. Vaikka voitto oli kaikin puolin ansaittu, TPS teki itselleen ottelun vaikeaksi tuhlaamalla tukun maalipaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä Ilves olisi pudotettu kyydistä jo hyvissä ajoin. TPS:n tehomies matsissa oli Paraisten oma poikaJonatan Johansson, joka syötti ensimmäisen maalin ja viimeisteli vielä itse voittomaalin. Tämä oli varmasti mannaa yli tuhannelle Paraisille paikalle saapuneelle katsojalle.

– Parainen on ilmeisesti meille hyvä paikka pelata, kaksi peliä ja kaksi voittoa. Cupissa vain jatkopaikalla on merkitystä ja meille jatkopaikka on tietysti tärkeä. Harmittaa vain ettemme tehneet enempää maaleja, Johansson jutteli matsin päätyttyä.

Ottelu alkoi niin kuin liigajoukkueen ja alempisarjalaisen kohdatessa voi kuvitellakin. TPS piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiään Ilveksen puolustusalueelle. Jo alle kahden minuutin pelin jälkeen Babatunde Wusu pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia, mutta Ilves-maalivahti oli hereillä. Kuudennella minuutilla Tintti Johansson sai jo pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Tästä muutama minuutti ja Mika Ääritalo rynnisti rangaistusalueelle, mutta jäi Ilves-toppareiden puristukseen, eikä saanut aikaan kunnon laukausta. Vielä ennen kuin ottelussa nähtiin täysosuma maalin muodossa, TPS:stä Ilves-maalia uhittelivat Chris Cleaver kovalla kaukokudilla, Johansson hieman voimattomalla volleylla ja Juho Lähde ovelalla ja kaukaa lähteneellä zipillä, mutta kaikki nämä yritykset Ilves-veskari Juha Ojanperä torjui kulmiksi. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Wusu onnistui puskemaan tilanteeksi 1-0 Johanssonin nappikeskityksestä ja TPS sai hengittää vapautuneemmin. Vielä ennen taukoa Wusulla oli toinenkin paikka tehdä maali, mutta viimeistely ontui laukauksen kohottua taivaantuuliin. Samoin kävi vielä Juho Lähteelle aivan ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Varsinaisia maalipaikkoja Ilves ei ensimmäisellä jaksolla kyennyt rakentelemaan ja Henrik MoisanderTPS-maalissa poimi pallot maalinsa edustalta varmasti.

Toinen puoliaika alkoi kuten ensimmäinenkin TPS:n pidellessä tahtipuikkoa. Cleaver tykitti toistamiseen tuloksetta kohti Ojanperää ja Tunde tarjosi rangaistusalueella Juho Lähteelle maalipaikan, mutta kun ei uponnut niin ei uponnut. Vajaan tunnin pelin jälkeen Ilves sai vaparin TPS:n puolustusalueelta ja painajainen Tepsin osalta kävi toteen. Entinen A-maajoukkuepeluriJanne Salli vei pääpallon rankkarialueella ja Janne Rossi viimeisteli läheltä maalia tasoituksen. TPS pelasi hieman köykäisesti tilanteen ja vierailijat rankaisivat heti. Maalista Ilves sai lisäpuhtia ja otetta peliin; parin minuutin päästä Igor Jovanovic kompuroi kaksintaistelussa ja Ilves-hyökkääjä pääsi laukomaan, mutta Moisander ei antanut yllättää itseään enää toistamiseen. Hieman yli tunnin pelin jälkeen Miki Sipiläinen riplaili TPS-puolustuksen keskellä ja pääsi lopulta laukomaan vaarallisesti. Veto meni kuitenkin niukasti yli TPS:n onneksi. Tämän jälkeen Ilveksen hyökkäykset vähenivät ja TPS otti pelin jälleen haltuunsa. Maalitilanteita TPS loi melkeinpä liukuhihnalta, mutta onnistumisia saatiin vielä odottaa. Tunde veti vesiperän pariin otteeseen ja Jarno Heinikangas puski sähäkästi mutta tuloksetta yhdestä TPS:n lukuisista kulmista. TPS:n pelastukseksi Jonatan Johansson viimeisteli rangaistusalueelta Mika Ääritalon syötöstä voittolukemiksi 2-1. Maalin jälkeen TPS:llä oli edelleen paikkansa tappaa peli, mutta maalintekojumalat eivät olleet TPS:n puolella tänään. Ääritalo, Riku Riski ja Wusu pääsivät kukin lähes läpiajoista koittamaan, mutta joka kerta onnea puuttui matkasta. Vielä ennen loppua Ilves rakensi yhden vetopaikan, mutta Moisander liimasi rangaistusalueen laitamilta tulleen ja korkealle vasemmalle suuntautuneen vedon hyppysiinsä.

– Kyllähän noista meidän paikaita olisi enemmän pitänyt maaleja tehdä. Muuten ottelu oli täysin meidän kontrollissa, vaikka meidän olisi vielä pitänyt liikuttaa palloa nopeammin. Silloin Ilves olisi väsähtänyt ja maalipaikkoja olisi tullut vielä enemmän. Kyllähän tuossa lopussa paikkoja aukesikin, mietiskeli TPS:n pääkäskyttäjä Marko Rajamäki taiston tauottua.

Ilves-puolustuksessa hyvän päivätyön tehneelle Janne Sallille muistui liiga-ajat mieleen päivän ottelusta.

– Kyllä liigajoukkueella pallo pysyi pienessä tilassa hallussa. Ei me yritettykään ottaa pallonhallintaa itsellemme, vaan pyrimme vastaiskuihin. Välillä tuntui kyllä että olisi mopoautolla ajanut Porschen kanssa kilpaa, Salli analysoi matsin jälkeen.

Ilves-valmentaja ja liigalegenda Valeri Popovitš kiitteli joka tapauksessa pelaajiaan ottelun jälkeen.

– Voin olla ylpeä pelaajistani, annoimme kunnon vastuksen Tepsille. Tämän esityksen perusteella meillä ei tule olemaan hädän päivää Kakkosessa.

Suomen Cupin välierät arvotaan perjantaina 11.6.

Lisää uutisia