TPS eteni Liigacupin välieriin pilkuilla

Liigacupin mestaruutta puolustava TPS on taas askeleen lähempänä viimekautista saavutustaan. TPS löi lauantaina Kupittaalla FF Jaron tiukan taistelun jälkeen vasta rankkarikisassa.

– Meidän olisi pitänyt hoitaa jo varsinaisella peliajalla. Jaro puolusti tosi tiukasti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta onneksi peli sentään vähän aukeni ja päästiin jatkoon, TPS-hyökkääjä Juho Lehtonen jutusteli ottelun jälkeen.

Juho Lehtonen oli juuri se pelaaja, joka vei Palloseuran johtoon 48. minuutin kohdalla. Maalin alusti Roope Riski.

– Armeija loppuu ensi viikolla ja pelihalut ovat valtavat. Maali maistuu aina hyvältä, mutta olisi pitänyt tehdä vielä toinen. Peli toimii, vaikka ei tämä ollut nyt ihan parasta Tepsiä, Lehtonen myönsi.

Jaro joutui myös avaamaan pakettiaan Tepsin johtomaalin jälkeen ja Simon Skrabb nosti punapaidat tunnin kohdalla tasoihin. Loppu juostiin päästä päähän, mutta TPS:llä oli paremmat paikat ratkaista homma lopullisesti kotiin.

– Tiukasti puolustavaa joukkuetta vastaan on aina hankala pelata. Vaikka tavoitteet ovatkin Veikkausliigassa, tämäkin kisa oli ihan hienoa voittaa viime vuonna, Lehtonen vielä totesi.

Pilkkukisassa TPS:n neljä ampujaa, Roope Riski, Wayne Brown, Petteri Pennanen ja Dennis Okaru, kiskaisivat kaikki pallonsa pommivarmasti verkkoon. Jaron epäonnen soturi oli kolmas ampuja Hendrik Helmke, jonka veto kolahti maalin yläputkeen.

TPS kohtaa välierissä JJK:n, joka löi HJK:n niin ikään pilkkukisan jälkeen. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona joko Kupittaalla tai Javenture-Areanalla.

Lisää uutisia