TPS ei löytänyt keinoja KäPan puolustuksen murtamiseen

Miesten Ykkönen jatkui tänään Brahenkentällä Helsingissä Käpylän Pallon ja Turun Palloseuran kohtaamisella. Joukkueiden edellisen kohtaamisen Turussa oli voittanut TPS maalein 4–1, mutta tänään pisteet jäivät helsinkiläiselle kotijoukkueelle 2–0-lukemin.

Aiemmin hyvin pelaavana joukkueena tunnetuksi tullut KäPa keskittyi tänään puolustamaan erittäin alhaalta ja kärkkymään vastaiskupaikkoja. Jordi Alujan valmentaman KäPan taktiikka kantoi hedelmää. Palloa suvereenisti hallinnut TPS ei onnistunut realisoimaan hallintaansa tulostaululle ja KäPa puolestaan iski nopeiden hyökkäysten päätteeksi kaksi lähes identtistä maalia.

– Tämä oli aika outo peli. Jos katsoo tulostaulua ja vertaa kenttätapahtumia, niin kyllä ne epätasapainossa ovat. Käpylällä ei montaa hyökkäystä ollut, meillä taas oli paine heidän päässään lähes koko ajan. KäPa on päättänyt säilyä sarjassa. Noin alhaalta ei ole yksikään joukkue tällä kaudella puolustanut. Se oli heiltä oikea taktiikka tänään, totesi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

KäPa-maalilla Maksim Zhuk pelasi erinomaisen ottelun. Ukrainalaisvahti sai tehdä täyden päivätyön nollapelinsä eteen, sillä TPS:llä oli paikat tehdä useampi maali niin avoimesta pelistä kuin erikoistilanteistakin. 

– Keskitykset olivat meillä ajoittain laaduttomia ja maalinteko tökki. Jos kuitenkin verrataan vaikka tappiolliseen SalPa-peliiin, niin tämä ei ollut vastaavalla tavalla kokonaisvaltaisesti huono peli. Tänään meillä oli useampi läheltä piti -tilanne, sääli ettei niistä saatu yhtään sisään, Laurikainen sanoi.

KäPan molemmat maalit iski tänään Kristian Yli-Hietanen. Maalitilanteet olivat lähes toistensa kopioita. KäPa vyörytti pallon nopealla hyökkäyksellä TPS:n alueelle ja pelasi pelivälineen boksiin. TPS ei onnistunut selvittämään palloa väljemmille vesille ja Yli-Hietanen pääsi iskemään irtopallon kahdesti maaliin.

– KäPa puolusti hyvin tänään ja teki meidän pelaamisemme aika vaikeaksi. He olivat todella tehokkaita tänään. Ei heillä montaa paikkaa ollut, mutta 2–0-voiton ottivat. Me emme saaneet tänään sitä tarvittavaa maalia, mikä olisi avannut peliä enemmän. KäPa oli tehokas, me emme olleet. Vähän meille tuli puolustusvirheitä ja niistä ne maalit sitten tulivat, summasi TPS:n Kasper Hämäläinen päivän peliä.

Tappion lisäksi TPS:lle tuli muutenkin Helsingin-reissulta jobinpostia, sillä joukkueen avainpelaajiin kuuluva Riku Riski loukkaantui rajussa taklaustilanteessa. Lisäksi TPS putosi sarjataulukossa pykälän alemmas viidennelle sijalle, kun SJK Akatemia voitti samaan aikaan oman ottelunsa. TPS kohtaa seuraavaksi Turussa sarjataulukon kuudennella sijalla olevan Helsingin IFK:n, joka hamuaa sekin vielä mukaan taisteluun nousukarsintaan oikeuttavasta nelospaikasta. Taistelu jatkuu tiukkana varmasti kauden loppuun asti. TPS:llä riittää edelleen uskoa nousu-unelmaan, vakuuttaa Hämäläinen.

– Totta kai on uskoa nousuun. Peli kerrallaan mennään. Yritämme kehittää omaa peliämme – nousu tulee, jos on tullakseen. Keskitymme siihen, että voitamme seuraavan pelin, pelaamme niin kuin haluamme ja näytämme siltä, miltä me haluamme kentällä näyttää, Hämäläinen sanoo.

Lopputulos:

KäPa–TPS 2–0 (1–0)

Ottelun maalit:

16 min 1–0 Kristian Yli-Hietanen
55 min 2–0 Kristian Yli-Hietanen

Varoitukset:

KäPa
59 min Joonas Kekarainen
87 min Toivo Valakari
87 min Thomas Lahdensuo

TPS
73 min Tuomas Pippola

TPS:n kokoonpano:

Olli Hakanpää (MV)
Samba Benga
Joonas Sundman (63 min Yannis Lamgahez)
Matias Kivikko Arraño
Jesper Karlsson (C)
Daniel Rantanen (63 min Torfiq Ali-Abubakar)
Alhaji Gero
Riku Riski (72 min Aapo Boström)
Umar Bala Muhammed (63 min Tuomas Pippola)
Joonas Lakkamäki
Kasper Hämäläinen

Erotuomari: Andres Dufva-Johansson

Pelipaikka: Brahenkenttä, Helsinki

Yleisömäärä: 312

Seuraava ottelu: To 24.8. klo 18.30 TPS–HIFK, Veritas Stadion.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia