TPS avasi vihdoinkin sarjakautensa voitolla!

Jalkapallon Ykkösen kausi 2019 starttasi tänään käyntiin. TPS:n kausi alkoi vierasottelulla Myllykosken Palloa vastaan. TPS:lle hankalaksi muodostuneen ottelun ratkaisu nähtiin vasta toisen puoliajan lopussa, kun TPS:n keskikenttäpelaaja Alim Moundi onnistui maalinteossa. TPS avasi siis vihdoin sarjakautensa kolmella pisteellä! Viimeksi tällainen ihme nähtiin kaudella 2013, kun TPS kaatoi FC Hongan Veikkausliiga-avauksessa 2-0.

– En tiennyt tätä historiaa, mutta eipä moni muukaan muistanut, että koska TPS:n sarjakausi olisi alkanut voitolla. Onhan se oikeasti tärkeää, että saatiin heti kolme pistettä alkuun, vaikka vähän vaikeaksi homma itsellemme tehtiin. Meillä oli yhteensä 20 kulmaa, eiköhän sekin kerro, missä päin kenttää pelattiin. Nyt ainakin tiedetään, että mihin sitä terävyyttä nyt tarvitaan, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen pyöritteli.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin TPS:n hallinnassa, mutta maaleja ei Kymenlaakson Sähkö Stadionilla nähty. 10 minuutin kohdalla Alim Moundi lähetti pitkällä syötöllä Mika Ääritalon puolittain läpi, mutta ”Ärtsin” nostoyritys oikealla jalalla maalivahdin yli epäonnistui. Vartin pelaamisen jälkeen TPS:lle siunaantui toinen loistopaikka kun Joakim Latonen tarjoili millintarkan syötön Albijon Muzacille, mutta tälläkin kertaa MYPA-maalivahti Tomas Turunen venyi torjuntaan.

Puolen tunnin kohdalla Sami Rähmönen nousi laidalta väkevästi, mutta tulinen kuti boksin reunalta pysähtyi jälleen Turusen käsiin. Tästä hetki ja pääosassa oli jälleen Tomas Turunen, joka lahjoitti pallon maalipotkusta suoraan Ääritalon jalkaan, mutta sekä ensimmäinen, että toinen Ääritalon yritys pysähtyi Turuseen. TPS iski nopeasti vastaan vielä 2.puoliajan lopussa, mutta jälleen kerran Turunen pääsi jollain ilveellä Eliecer Espinosan yrityksen edelle.

–  Ekalla jaksolla niitä maalipaikkoja oli vielä enemmän. Ja ihan avopaikkoja. Muutamat meidän pelaajat eivät varmasti epäonnistuisi seuraavalla kerralla niistä paikoista. Maaliteon suhteen tarvitaan kuitenkin nyt rehellistä työtä. Tiedämme, mitä meidän pitää parantaa, Pikkarainen painotti.

Toinen puoliaika alkoi jälleen TPS:n komennossa. Albijon Muzaci pääsi vetopaikkaan mutta Tomas Turunen kurotti torjuntaan. MYPA:n ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli Tomi Räikköselle ottelun 51. minuutilla. Vaarallisen vastahyökkäyksen päätteeksi rakennettu veto painui kuitenkin TPS-maalivahti Miikka Mujusen vartioiman maalin yli.

– Joka pelissä vastustaja saa ainakin sen yhden paikan, niin nytkin. Totta kai meillä vastaavasti sellainen pieni tuska kasvoi siinä vaiheessa, kun ei mennyt mistään pallot sisään, Pikkarainen totesi.

Se kuparinen aukesi sitten ottelun 78 minuutilla. TPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja lopulta kamerunilainen Alim Moundi pääsi tuikkaamaan TPS:n kauden 2019 avausmaalin. Esityön maaliin tekivät Joakim Latonen ja Jonni Peräaho.

– Yleensä se maali sitten tulee tuollaisten paikkojen jälkeen sellaisesta paikasta, joka ei ole edes varsinainen maalipaikka. Pelattiin johtomaalin jälkeen erittäin järkevää peliä, eikä meillä ollut sen jälkeen mitään ongelmaa pitää johtoa, Pikkarainen muistutti.

Ottelun lopussa vaihdosta tulleelle Jani Virtaselle avautui vielä maalipaikka, mutta lisäosumia ei enää nähty.

– Jamppa hoiti hommansa kentällä niin kuin pitikin. Ensi viikolla saadaan vielä Juho Salminen ja Kristian Heinolainen terveinä mukaan. Lisäksi Oskari Jakonen aloittaa täysipainoisen treenaamisen maanantaina. Aika tekee meille nyt hyvää, että saadaan laajempi materiaali käyttöön.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-mypa-tps-0-1-27-04-2019/

TPS:n kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla EIF:ää vastaan. Ottelu pelataan Tammisaaren keskuskentällä lauantaina 4.5. klo 17.00.

Lisää uutisia