TPS ampaisi Ykkösen keulapaikalle Holman lisäajan puskulla

TPS painaa Jalkapallon Ykkösessä jo neljäntoista ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa. TPS löi tänään ansaistusti oululaisen kaimaseuransa 2-1 ja kaappasi samalla täydet pisteet jo neljännen kerran peräkkäin. TPS:n sankariksi nousi toppari Rasmus Holma, joka puski Juri Kinnusen kulman sisään ottelun lisäajalla. Koko ottelutapahtuma oli varsin värikäs tapahtumaketju ennakkovalmisteluista itse peliin ja siitä aina ottelun jälkeiseen pressiin asti, jossa sielläkin annettiin palaa oikein kunnolla.

TPS tuli otteluun valtavalla sykkeellä ja sillä oli monta maalipaikkaa jo ensi minuuteista lähtien. Peli rullasi kuin unelma ja pallo kiersi kauniisti mieheltä miehelle oululaisten katsellessa vierestä. TPS:n tappava alku tuotti toivottua tulosta 7. minuutin kohdalla. Jani Virtanen passasi keskelle ylös nousselle Juri Kinnuselle, joka pamautti pallon varmasti ohi OPS-vahti Juhani Pennasen.

TPS jatkoi avausjaksolla omaa jauhamistaan, mutta vapauttavaa kaksinollaa ei saatu millään ilveellä tehtyä, vaikka paikkoja todellakin ohi. OPS säästyi takaiskuilta lähinnä tuurilla, mutta TPS-pelaajilta puuttui tässä vaiheessa myös kylmäpäisyyttä moukaroida pallo verkkoon tyylipisteistä välittämättä. Tauolle mentiin suorastaan käsittämättömän niukoissa 1-0-lukemissa.

– Aloitimme todella hyvin, pelasimme pallollisena muutenkin erinomaisesti koko ensimmäisen puoliajan. Jäin kaipaamaan tuollaisen pelin jälkeen tietysti lisämaaleja, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myönsi.

– Tepsi olisi voinut johtaa ensimmäisen puoliajan jälkeen vaikka 5-0. Tämä on kuitenkin maalitekopeli. Olen aina sanonut, että ei tässä mitään tyylipisteitä jaeta, vaan koetetaan tehdä maaleja enemmän kuin vastustajajoukkue, OPS-luotsi Miika Juntunen painotti.

Ottelun toinen puoliaika lähti käyntiin samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin, mutta sitten kävi niin, kuten usein käy, jos et itse tee maalia. Rasmus Holma pelaa aina kovaa ja se on hänen tavaramerkkinsä. Tällä kertaa ottelun erotuomari näki, että hänen kontaktinsa meni överiksi rankkarialueen sisällä. Asiasta oltiin pelin aikana ja sen jälkeen montaa mieltä. Joka tapauksessa OPS:n Thiago Trindade täräytti tilannetta seuranneen pilkun TPS:n verkkoon ottelun 57. minuutilla.

– Päästiin tasoihin ja TPS:lle tuli sen jälkeen heikompi kohtansa. Meidän brasseilla oli kaksikin paikka tehdä johtomaali ja tämä olisi ollut aika eri peli, jos oltaisiin päästy 1-2-johtoon, Juntunen muistutti.

Jos ja jos, myös vierasleirin suuntaan. TPS kuitenkin jatkoi omaa peliään sinnikkäästi kohti loppuvihellystä. OPS taktikoi samaan aikaan kaikin mahdollisin keinoin. Juntusen leiri veteli ässiä hihastaan, hidasti peliä, pelasi aikaa ja koetti pitää pisteestä kaikin mahdollisin keinoin kiinni. Aika pitkälle taktiikka onnistuikin, mutta ei kuitenkaan aivan maaliin asti.

Rasmus Holma otti ottelussa ”materazzimaista” roolia, ja pelkästään hyvässä mielessä. Hän kuittasi harmillisen tasoitukseen johtaneen pilkun ottelun yliajalla taas omalla tavaramerkillään, positiivisella röyhkeydellä. Kun Kinnunen laittoi kulmansa tulemaan, rynni Holma etutolpalle ensimmäisenä palloon ja puski sen OPS-puolustajista välittämättä verkon perukoilla. Holman tämän kauden maalitili ei olisi makeampaan paikkaan voinut aueta. TPS ampaisi Holman puskulla Ykkösen kärkeen ainakin reiluksi vuorokaudeksi. Huominen AC Oulu-FC Honka määrittelee, missä mennään samoilla pelatuilla ottelumäärillä Hongan suhteen. KPV on joka tapauksessa pisteen perässä.

– On noita paikkoja ollut jo aikaisemminkin, mutta nyt osuin kyllä oikeaan paikkaan. Tämä oli todella hankala ottelu toisella puoliajalla. OPS rikkoi ja teki kaikkensa, että pelistä tulisi mahdollisimman katkonainen. Meidän olisi kyllä pitänyt tappaa matsi jo avausjaksolla, sen verran paljon paikkoja loimme. Pääasia oli kuitenkin kolme pistettä. Olen sitä mieltä, että ne pisteet tulivat lopulta kyllä ihan oikeaan osoitteeseen, Holma kiteytti.

– Aika mielenkiintoinen ottelu. Meiltä jäi yksi pilkku puhaltamatta ja oli päälle aika paljon maalipaikkoja. Nähtiin hienosti rakennettuja maalipaikkoja, joita ei pystytty ihan täysin nyt hyödyntämään. Vastustaja onnistui rikkomaan pelin tempoa ja se hajosikin toisella puoliajalla jatkuviin katkoihin milloin mistäkin syystä. Montolalta ensimmäinen täysi peli miehissä, todella hyvä suoritus häneltä. Valakari tuli hyvin peliin sisään toisella puoliajalla. Meidän keskikentällämme oli siinä vaiheessa kaksi vuoden 99-ikäluokan pelaajaa. Tenho katkoi ja johti koko puolustusta ammattitaidolla ja Rasse tunkeutui erikoistilanteessa nyt siihen oikeaan väliin ja oikeaan aikaan. Se ratkaisi kolme pistettä lopulta tänään meille, Laurikainen kiitteli kokonaisuutta.

Ottelu jälkeinen pressi oli varsin mielenkiintoinen näytelmä sen jälkeen, kun OPS:n edustajat saapuivat hieman myöhässä paikalle. OPS-luotsi Juntunen hyökkäsi voimakkain sanakääntein TPS:ää vastaan, vaikka toki onnitteli isäntiä myös voitosta.

– En ole vielä koskaan nähnyt tuollaista vikisijäporukkaa kuin TPS, Juntunen heitti täyslaidallisen kotijoukkueen suuntaan.

Aina rauhallinen Laurikainen ei nieleskellyt Juntusen omituista kritiikkiä, vaan kuittasi tyylillä muutaman kerran takaisin, puolustaen voimakkaasti tietysti omiaan. Pressissä nousivat esiin tietysti ottelun tapahtumat kahden eri leirin näkökulmista, mutta myös suomalaisen jalkapallon nykytila.

Lisää uutisia