TPS aloitti Ykköscupin voitokkaasti

PK-35 – TPS 0–2 (0–2)

3 min Jesse Huhtala 0–1
15 min Albijon Muzaci 0–2

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Juri Kinnunen (69 min Miika Kauppila), Rasmus Holma (C), Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Jasper Jalonen (46 min Santeri Pohjolainen), Daniel Rantanen, Jesper Karlsson, Albijon Muzaci, Kasper Hämäläinen (62 min Onnipekka Pajula), Jesse Huhtala (62 min Kalle Taimi).

Erotuomari: Juuso Vuorinen

Pelipaikka: Talin Jalkapallohalli, Helsinki

Yhteenveto ottelusta:
”Pelasimme pirteästi. Taktisesti pelimme toimi, varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Tiesimme, että PK-35 tulee pelaamaan aika aggressiivisella ja korkealla puolustuslinjalla, jonka takana on tilaa. Halusimme olla rohkeita ja pelata palloa keskikentän kautta sinne linjan taakse. Mielestäni se toimi tosi hyvin ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen maali oli hyvin prässätty, ja toisessa maalissa pelasimme hienosti linjan taakse. Ensimmäisen jakson lopussa ja toisen alussa pelissämme oli hermostuneisuutta, menetimme liian paljon palloja. Meidän pitää oppia kontrolloimaan johtoasemaa paremmin. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tosi tyytyväinen”, kommentoi TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

Arvio omasta joukkueesta:
”Meillä on pieni ryhmä tällä hetkellä ja alla oli oikeastaan vasta yksi kunnon harjoituspeli. Olen tyytyväinen siihen, miten kaikki pelaajat jaksoivat fyysisesti. Muotomme pysyi kasassa suurimman osan ajasta. Ensimmäisellä jaksolla pidimme hyvin palloa ja syöttelimme hyvin. Toki paljon on vielä töitä edessä. Maalivahtipelimme oli hyvää tänään, Aati Marttinen teki pari hyvää torjuntaa ja avasi peliä nopeasti. Meidän nuoret pelaajamme pelasivat hyvin. Jasper Jalosella oli tällä viikolla maajoukkueleiri, joten hän pelasi tarkoituksella vain puolikkaan pelin. Myös meidän uudet pelaajat ovat päässeet hyvin tähän joukkueeseen mukaan. Testipelaajamme Jesse Huhtala ja Miika Kauppila pelasivat hyvän ottelun. Huhtala teki hienon maalin. Kauppila tuli vaikeaan paikkaan sisään, mutta fiksuna pelaajana hän pystyi kontrolloimaan ja rauhoittamaan peliä lopussa. Analysoimme vielä ottelun uudestaan videolta ja keskustelemme urheilujohtaja Mika Laurikaisen kanssa. Teemme maanantaina päätöksen, miten testipelaajien kanssa edetään”, Johansson kertoo.

Tepsin pelit Ykköscupissa jatkuvat lauantaina 12. helmikuuta kotiottelulla EIF:ää vastaan. Ottelu alkaa LähiTapiola Areenalla kello 13.

Lisää uutisia