TPS aloitti Naisten Ykkösen voitolla

TPS aloitti Naisten Ykkösen kauden 2022 voitolla, kun espoolainen EBK kaatui tuulisella Kupittaalla 2-1 lukemilla. Mustavalkoiset aloittivat ottelun terävästi ja hyökkäyspäähän luotiin kovaa painetta. Alun vaarallisin paikka saatiin noin 20 minuutin pelaamisen jälkeen, mutta EBK ehti viime hetkellä pallon ja maalin väliin.

Ottelun avausmaali syntyi kun käynnissä oli 29. peliminuutti ja siitä vastasi vierailijoiden Sinna Suuriniemi. EBK nousi nopeasti mustavalkoisten päätyyn ja puhkoi puolustuksen muutamalla terävällä syötöllä. Suuriniemi ei paikastaan erehtynyt, vaan iski pallon maaliin.

TPS ei kuitenkaan lamaantunut maalista, vaan paine hyökkäyspäässä jatkui kovana. 40. peliminuutilla Taru Kalliovaara nousi puolustuksen estelyistä huolimatta maalille ja iski kauden avausmaalin vasempaan nurkkaan.

Ottelun toinen puolikas muistutti paljon ensimmäistä ja mustavalkoiset loivat kovaa painetta. Noin tunnin pelaamisen jälkeen Jenni Rannus upotti todellisen tahtomaalin iskemällä pallon maaliverkkoihin, vaikka oli jo menettänyt tasapainonsa.

TPS ei päästänyt EBK:ta luomaan kunnollista kiriä, vaan paikat pelattiin tehokkaasti pois. Lisämaaleja ei nähty, vaan TPS nappasi voiton 2-1 lukemilla.

Valmennuksen kommentit, päävalmentaja Akusti Salonen:

Meillä oli ottelun alussa hyvä hallintajakso, jonka aikana teimme paljon hyviä asioita, mutta emme saaneet palloa sisään. EBK iski avausosuman oikeastaan ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta saimme pidettyä omaa peliä yllä takaiskusta huolimatta. Emme antaneet maalin häiritä pelaamista, vaan jatkoimme siitä missä oltiin ennen sitä ja iskettiin peli tasoihin. Jatkettiin pelin hallintaa ja siirryttiin 2-1 johtoon. Lopussa tuli normaalisti pientä herpaantumista ja vastustaja pääsi vähän mukaan, mutta mitään vaarallista ei tullut. Todella kivaa aloittaa kausi parhaalla mahdollisella tavalla!
 

Pelaajien kommentit, Taru Kalliovaara:

Pelattiin tänään hyvin ja tekemisessä mukana oli niitä asioita, joita olemme harjoitelleetkin. Meidän peli oli suhteellisen tasaista alusta loppuun ja vaikka lopussa meinasikin vähän jännittää, niin saatiin hyvä aloitus kaudelle. Kauden avausmaali tuntui hyvältä ja se tuli vielä tärkeään paikkaan, sillä tasoitimme sillä ottelun ennen taukoa. Oli kiva auttaa joukkuetta maalinkin muodossa!

Maalit:

TPS, Kalliovaara (40), Rannus (57)
EBK, Suuriniemi (29)

Lisää uutisia