TPS aloittaa Ykköscupin PK-35:n vieraana – testipelaajina mukana Miika Kauppila ja Jesse Huhtala

Ykköscup potkaistaan TPS:n osalta käyntiin lauantaina 5. helmikuuta vierasottelulla PK-35:tä vastaan. Kello 16.30 Talin Jalkapallohallissa alkava ottelu on TPS:lle vuoden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

– Tulos merkitsee aina, ja peliä pitää aina lähteä voittamaan, mutta näissä otteluissa pitää myös antaa mahdollisuuksia nuorille pelaajille ja tehdä kokeiluja. Tämä on pelinä vähän niin kuin treenipelin ja kilpapelin välimaastossa, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson sanoo.

Ykköscupin otteluissa saa peluuttaa testipelaajia. Lauantaina TPS:n mukana Helsinkiin matkustaa kaksi testipelaajaa, Miika Kauppila ja Jesse Huhtala. Kauppila, 21, pelasi TPS U23:n mukana Palloseuran sisäisessä harjoituspelissä ja onnistui myös maalinteossa. Johanssonin mukaan Kauppila esiintyi tuolloin edukseen ja hän saa nyt uuden näyttömahdollisuuden kilpailullisessa ottelussa.

– Kauppila on taitava pallon kanssa. Hän liikkuu hyvin, on tosi ahkera ja haluaa palloa. Pelaajana hän on tunnollinen myös puolustussuuntaan. Kauppila pystyy pelaamaan laidalla ja ylempänä keskikentällä kärjen takana, Johansson analysoi.

Hyökkääjä Jesse Huhtala, 21, on hänkin jo ehtinyt alkuvuoden aikana pelaamaan TPS:n edustusjoukkuetta vastaan. Huhtala pelasi Valkeakosken Hakan riveissä tammikuisessa harjoitusottelussa TPS:ää vastaan ja teki tuolloin joukkueensa voittomaalin. Aiempina vuosina tehokkaasti maaleja Kakkosessa paukuttaneen Huhtalan peliaika Hakassa on kuitenkin jäänyt vähäiseksi. Hyökkääjä onkin nyt harjoitellut kuluvan viikon TPS:n mukana.

– Huhtala on pelaajatyyppinä enemmän pystyynjuoksija kuin mitä meidän pelaajamme. Hän on vaarallinen ja nälkäinen maalintekijä, Johansson arvioi.

Turun Palloseuran miehistöstä ovat lauantaina loukkaantumisten vuoksi sivussa hyökkääjät Olli Jakonen ja Simo Roiha. Onnipekka Pajula ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta on kuitenkin vaihtopenkillä mukana.

Kuluva viikko on ollut päävalmentaja Jonatan Johanssonin ja maanantaina apuvalmentajan työt aloittaneen espanjalaisen Gabri Garcia Xatartin ensimmäinen yhteinen työviikko. Johanssonin mukaan valmennuskaksikon yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Gabri on todella ahkera ja työteliäs kaveri, joka tietää paljon jalkapallosta. Tällä viikolla hän on vetänyt treenejä, joissa pelaajat ovat tehneet töitä pelinavaamisen kanssa.

TPS ja PK-35 kohtasivat viime kaudella kolme kertaa. Suomen Cupissa joukkueet pelasivat 2–2-tasapelin. Sarjakauden keskinäisistä otteluista ensimmäinen päättyi maalittomaan tasapeliin, jälkimmäinen puolestaan TPS:n 2–1-voittoon. PK-35 onkin Johanssonin mukaan hyvä tasonmittari TPS:lle.

– Heillä on hyvä muoto, kolmen kärjen systeemi ja nopeat laiturit. Vastahyökkäyksen vaara on aina olemassa heitä vastaan pelattaessa. Meillä oli viime kaudella vaikeuksia syvällä pelaavia ja nopeasti vastaan iskeviä joukkueita vastaan, joten PK-35 on tässä mielessä kova tasonmittari meille.

Omalta joukkueeltaan Johansson haluaa lauantaina nähdä mahdollisimman nopeatempoista peliä, jossa TPS on palloa hallitseva joukkue.

– On tärkeää, että joukkue pysyy muodossa, kun prässäämme ja että muoto pysyy puolustaessa. Haluan, että puolustamme omaa boksiamme hyvin ja että olemme tänä vuonna parempia erikoistilanteissa kuin viime vuonna. Teimme viime vuonna mielestäni paljon hyviä asioita erikoistilanteissa, mutta emme olleet tarpeeksi tehokkaita.

– Ennen kaikkea haluan nähdä positiivisen pelin, jonka jälkeen jätkillä on tunne, että kehitystä on tapahtunut ja tunnemme toisemme paremmin ja paremmin, Johansson sanoo.

Fakta: Ykköscup

Ykköscupiin osallistuvat kaikki 12 Ykkösen joukkuetta, jotka on jaettu maantieteellisesti kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Jatkopeleihin etenevät jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta lohkokolmosta. TPS:n kanssa samassa Ykköscupin alkulohkossa pelaavat PK-35, Ekenäs IF ja Pargas IF. Joukkueet pelaavat alkulohkossa kerran toisiaan vastaan.

Ykköscupin finaalin voittajalle on luvassa 10 000 euron palkintopotti. Edellisen kerran Ykköscupia pelattiin vuonna 2003, jolloin torniolainen TP-47 voitti mestaruuden.

Lisää uutisia