TPS Akatemiasta TPS/2-joukkue

TPS:n miesten reservijoukkueena toimineen TPS Akatemian (aik. TPS U23) toiminnan luonne muuttuu kaudella 2024. Joukkueen toiminta siirtyy FC TPS Turku Oy:ltä TPS Juniorijalkapallo Ry:n alaisuuteen, ja se tulee pelaamaan miesten Kolmosessa nimellä TPS/2. Samalla varsinaisesta reservijoukkuetoiminnasta luovutaan, mutta joukkueen toimintaympäristöstä halutaan edelleen luoda hyvä paikka pelaajille, jotka haluavat edustaa Tepsiä.

– Olemme arvioineet kokonaisuutta ja päätyneet ratkaisuun, jossa pelaajakehityksen painotukset muuttuvat ja reservijoukkueen toiminnasta tässä vaiheessa luovutaan. Toki TPS/2-joukkuetta voidaan edelleen hyödyntää yksittäisten edustusjoukkuepelaajien kohdalla esimerkiksi pelaajan palatessa loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikentille, mutta pääsääntöisesti järjestämme niille pelaajille, jotka eivät saa edustusjoukkueessamme riittävästi peliaikaa ja sitä hyvässä ympäristössä tarvitsevat, tämän mahdollisuuden muilla järjestelyillä. Näiden järjestelyiden osalta kokonaisuus on vielä hieman kesken, mutta työn alla ja hyvässä vauhdissa, toteaa FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä.

TPS ei kuitenkaan halua luopua miesten Kolmosen sarjapaikastaan, vaan seura lähtee rakentamaan joukkueen toimintaa ja tulevaisuutta uudella kulmalla.

– Nyt tehty päätös ei tarkoita sitä, etteikö joukkueella nähtäisi TPS Jalkapallon organisaatiossa arvoa ja paikkaa, päinvastoin. Haluamme pitää sarjapaikan ja rakentaa tepsiläisen ja turkulaisen joukkueen, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden rakentaa suoraa jatkumoa junioripuolen palaajapolulle niille pelaajille, jotka eivät lyö läpi edustukseen saakka. Lähdemme uudella kaudella nostamaan myös P20-joukkueemme (A-juniorit) toiminnan profiilia, jotta omille junioreillemme on tarjolla laadukas ympäristö myös junioriuran viimeisinä vuosina, ja TPS/2-joukkueen myötä myös junioriuran jälkeen. Kun tarjoamme mahdollisuuksia olla mukana TPS:n toiminnassa ja pidämme pelaajista huolta tarjoamalla hyvän toimintaympäristön myös junioriuran jälkeen, pystymme varmasti pitkässä juoksussa vahvistamaan omia asemiamme ja TPS/2-joukkueen pelaajakehityksellistä merkitystä koko seuran, myös edustusjoukkueen, kannalta, kertoo TPS Juniorijalkapallo Ry:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

TPS/2-joukkueen varsinainen toiminta käynnistyy tammikuussa 2024. Infotilaisuus toiminnasta kiinnostuneille pelaajille järjestetään tiistaina 12.12. kello 16.30 alkaen Vierailukeskus Joen tiloissa, Manu-kokoustilassa. Joukkueen toiminnasta ja valmennuksesta vastaa pitkän linjan tepsiläinen, Jussi Harittu.

– Jussi on päästä varpaisiin mustavalkoinen ja loistava henkilö käynnistämään uutta projektia. Jussin johdolla lähdemme tavoittelemaan joukkuetta, jossa on vahva runko ja joka pystyy toimimaan itsenäisesti omana joukkueenaan. Viime vuosien haasteina ovat olleet pieni perusrinki, jatkuva vaihtuvuus ja pelaajien ”oman kotijoukkueen” puute, ja näitäkin haasteita haluamme tällä muutoksella korjata. Tavoittelemme joukkueen rungoksi entisiä tepsiläisiä, jotka ovat kulkeneet läpi junioriputkemme ja joilla olisi nyt jälleen hyvä mahdollisuus edustaa Tepsiä hyvässä ympäristössä, Kytölä päättää.

Harittu on kokenut valmentaja, joka on aiemmin toiminut TPS:ssä valmennustehtävissä A-, B- ja C-junioreissa sekä reservijoukkueessa. TPS/2:ssa pelaamisesta kiinnostuneet voivat olla Harittuun yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse: 040 528 2727 / jussi.harittu@gmail.com.

– Itselläni on pitkä historia niin futiksen kuin Tepsinkin parissa, ja innokkain mielin olen nyt mukana käynnistämässä TPS/2:n toimintaa. Haluamme tarjota kaikille TPS:n junioriputken läpi kulkeneille jalkapalloilijoille paikan jatkaa pelaamista seurassa myös A-juniori-iän jälkeen. Aloitamme harjoittelun tammikuussa ja mukaan mahtuu runsaasti uusia pelaajia, Harittu sanoo.

TPS/2-joukkueen infotilaisuus pelaajille:

Tiistai 12.12.2023 kello 16.30
Vierailukeskus Joki, Manu-kokoustila
Lemminkäisenkatu 12 B, 20520 Turku

Lisää uutisia