TPS jatkaa kotivoittojen tiellä – raumalaiset kaatuivat 3-0

TPS:n kausi Naisten Ykkösessä jatkui kotiottelulla Rauman Pallo-Iiroja vastaan perjantaina 3.5. Yläkentällä. Ottelu alkoi klo 19.00 ja katsojia oli saapunut paikalle melkein toista sataa nauttimaan jalkapallosta ja kauniista säästä.

Pallo-Iirot aloittivat pelin vahvasti. Heillä oli muutama hyökkäys Tepsin päätyyn, mutta mustavalkoisten maalivahti ja joukkueen kapteeni Inkeri Niemi nappasi pallot helposti. Noin 10 minuutin jälkeen Palloseura sai otetta pelistä ja pallo oli paljon raumalaisten päädyssä. Tepsi sai maalintekopaikkoja, mutta pallo ei uponnut Pallo-Iirojen maalivahdin ja entisen tepsiläisen Ada Liljeströmin taakse. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kuitenkin yksi maali, kun Heidi Leppämäki sai pallon verkkoon. Tuuletuksien jälkeen kuitenkin tuomari vihelsi maalin hylätyksi pallon osuttua Leppämäen käteen. Tauolla mentiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle TPS suorittaa vaihdon, kun Miina Kanerva tulee pois ja Wilma Spets kentälle. Kun pelikellossa oli 47 minuuttia, Spets tykittää Palloseuralle ensimmäisen maalin. TPS jatkoi pelin pyörittämistä, vaikka Pallo-Iirot antoivat kovan vastuksen. TPS siirtyi 2-0 johtoon, kun Heidi Leppämäki avasi maalitilinsä ottelun 68.minuutilla. TPS hallitsi ottelua selvästi. Jos menetyksiä sattui, kurinalainen joukkue taisteli pallon takaisin mustavalkoisille. Viimeisen maalin Palloseuralle tekee T18-joukkueen vahvistus Rianna Nurmi, joka avasi maalitilinsä edustusjoukkueessa. Ottelua oli pelattu 89 minuuttia.

Päävalmentaja Sami Lehtilän kommentit ottelusta:

– Pelin alussa raumalaiset yrittivät laittaa painetta. Peli kuitenkin kääntyi ensimmäisen vartin aikana, kun saimme omasta pelaamisestamme paremmin kiinni. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli selkeää painetta Iirojen päätyyn. Meillä oli myös muutamia hyviä maalintekopaikkoja.

Toisella puoliajalla oli paljon parempaa pelaamista meiltä. Selkeästi pallossa oleva TPS oli vaarallinen ja Wilman osuman jälkeen pelin hallinta oli täysin meillä.

Miina Kanerva pääsi enemmän Naisten pelien makuun ja näyttäytyi hetkittäin lupaavasti.
Rianna Nurmi sai ensimmäisen edustusjoukkuemaalinsa ja se näkyi, että pelaaminen tuntui hyvältä. Lisäksi Heidi Leppämäki pääsi laadukaammille maalintekoalueille kuin ennen ja osoitti olevansa vaarallinen sinne päästessään.

Alun pientä kaaosta lukuunottamatta, TPS pelasi hyvin tänään Turun illassa. Nyt ansaittu viikonloppu ja sitten valmistautumaan Suomen Cup -otteluun sekä tulevan viikonlopun KTP-peliin, Lehtilä kommentoi.

TPS:n tappioton putki jatkuu. Seuraava ottelu pelataan vieraissa sunnuntaina 12.5. FC KTP:tä vastaan. Matsi potkaistaan käyntiin klo 15.00 Arto Tolsa Areenalla.

Ottelun maalit:
47 min Wilma Spets
68 min Heidi Leppämäki
89 min Rianna Nurmi

TPS:n kokoonpano:

30 Inkeri Niemi (MV) C
3 Veera Keto
4 Sanna Porali
5 Hikaru Viherlaakso
9 Heidi Leppämäki (84 min Heidi Leppämäki)
11 Jadelen Knös
14 Ilona Heinonen (83 min Rianna Nurmi)
15 Saana Kallio (66 min Netta Hanhimäki)
16 Netta Laasio
17 Miina Kanerva (46 min Wilma Spets)
19 Laura Linnala

Varoitukset:

60 min Wilma Spets

Erotuomari: Santeri Ojala
Pelipaikka: Urheilupuiston Yläkenttä, Turku
Katsojamäärä: 191
Seuraava ottelu: FC KTP – TPS su 12.5. klo 15.00 Arto Tolsa Areena, Kotka

Kooste:

Lisää uutisia