Toukokuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Anne Mäntymaa

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Kuukauden vapaaehtoinen palkitaan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä. Toukokuun vapaaehtoiseksi on valittu Anne Mäntymaa, joka toimii tällä hetkellä joukkueenjohtajana TPS:n P17/2-joukkueessa. Annella on menossa jo kahdeksas vuosi joukkueenjohtotehtävissä Tepsin junioreissa.

”Anne on jo pitkään tehnyt hyvää työtä joukkueenjohtajana. Annen kanssa on helppoa ja mukavaa tehdä yhteistyötä. Aina voi luottaa siihen, että asiat hoituvat!”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Anne Mäntymaa, TPS:n P17/2-joukkueen joukkueenjohtaja. Olen aloittanut joukkueenjohtajan tehtävät Tepsissä vuonna 2017, tuolloin 2008-syntyiden poikien joukkueessa.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Poikani siirtyi pelaamaan Tepsiin vuonna 2016. Ensin olin ihan vanhempana mukana, ja seuraavana vuonna valmentaja sitten pyysi minua joukkueenjohtajan tehtävään.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Kaikki tähtää siihen, että kokonaisuus on kunnossa. Joukkueenjohtajan työnkuvaan kuuluu monenlaisia asioita liittyen joukkueen arkeen, sisäiseen viestintään, varusteisiin, harjoitusvuoroihin ja peleihin. Yksi tärkeä osa-alue on myös talouspuoli, mm. budjetointi ja varainhankinta. Meillä on joukkueessa kaksi joukkueenjohtajaa, joten tehtäviä pystytään mukavasti jakamaan. Myös pelaajien vanhemmat ovat usein aktiivisesti mukana auttamassa.

– Joukkueenjohtajan tehtävän lisäksi toimin myös huoltajana peleissä ja treeneissä. Monipuolisesti tulee kaikkea erilaista tehtyä. Työrutiinit vaihtelevat vähän sen mukaan, missä kohtaa kautta ollaan menossa.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Tässä vuosien aikana TPS seurana ja ihmiset tässä seurayhteisössä ovat tulleet tutuiksi. On tullut paljon uusia tuttavuuksia ja porukalla yhdessä tekeminen on se mukavin juttu tässä.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Seurayhteisöä ja tuttuja ihmisiä. Seura ja vielä erityisesti oma joukkue sen sisällä ovat tärkeitä asioita minulle.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Olen itsekin pelannut jonkin aikaa jalkapalloa, mutta oma tausta on enemmän salibandyn puolelta. Jalkapallossa, kuten muissakin joukkuelajeissa, yhteiset tavoitteet ja kokemukset luovat sitä pääomaa, jonka avulla eletään niin joukkueen hyvät kuin huonotkin hetket.

– Kun on vanhempana ja vapaaehtoisena päässyt tätä jalkapalloarkea elämään, niin kyllä se tarjoaa mielekästä ja merkityksellistä sisältöä vapaa-ajalle. Ajattelen, että tässä ollaan aika suoraan tukemassa lasten ja nuorten liikuntaharrastusta, mitä pidän tärkeänä. Toivottavasti mahdollisimman monelle nuorelle urheiluharrastus synnyttää sellaisen liikunnallisen elämäntavan, joka kantaa läpi elämän.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tällaisessa urheiluseuran toimihenkilöpestissä tutustuu uusiin ja samanhenkisiin ihmisiin. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tavoitteiden eteen on hyvin palkitsevaa. Viehän se aikaa, mutta kyllä siitä myös saa itselle paljon mukavia kokemuksia.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Anne! Kuka TPS:n vapaaehtoinen ansaitsisi tulla palkituksi ensi kuussa? Voit ehdottaa seuraavaa kuukauden vapaaehtoista tepsiläistä tämän linkin kautta.

Lisää uutisia