Toppari Mehdi Hetemaj tuo Tepsiin kokemusta, kovuutta ja pallollista osaamista

Jalkapallon Ykkösliigan kauteen valmistautuva Turun Palloseura vahvistuu keskuspuolustaja Mehdi Hetemaj’lla. Itävallassa syntynyt, mutta kosovolaiset sukujuuret omaava Hetemaj on allekirjoittanut TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Hetemaj, 26, oli TPS:n testattavana helmikuussa. Testijaksolla Hetemaj pelasi TPS:n riveissä kaksi Ykkösliigacupin ottelua, jotka yhdessä harjoituksissa annettujen näyttöjen kanssa vakuuttivat päävalmentaja Miika Nuutisen. Nuutisen mukaan TPS oli jo pidempään etsinyt juuri Hetemaj’n profiilin mukaista topparia – kokenutta, vasenjalkaista ja peliä laadukkaasti avaavaa keskuspuolustajaa.

– Mehdillä on hyvä vasen jalka ja hän osaa lukea peliä hyvin. Vasenjalkaisuudellaan ja syöttötaidollaan hän tuo uuden vaihtoehdon meidän pallolliseen peliimme. Mehdi on pallovarma toppari, joka pystyy avaamaan peliä monipuolisesti niin lyhyillä kuin pitkilläkin syötöillä, Nuutinen luonnehtii.

Hetemaj tuo TPS:n nuoreen joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Hetema’jlla on kokemusta Albanian, Maltan ja Suomen korkeimmilta sarjatasoilta. Ammattilaisurallaan Hetemaj on kahteen otteeseen toiminut joukkueensa kapteenina.

– Mehdi on rutinoitunut ammattilainen, jolla on korkea vaatimustaso kaikelle tekemiselle arjessa. Kentällä hän pystyy käyttämään ääntä ja johtamaan meidän alinta linjaamme, Nuutinen sanoo.

190-senttisen topparin vahvuuksiin lukeutuu myös kaksinkamppailuvoima.

– Hän on kaksinkamppailuissa aika tiukka kaveri, josta ei helpolla ohi mennä. Hän tuo hyvällä tavalla kovuutta ja ilkeyttä alakertaamme, Nuutinen kommentoi.

Itävallan Sankt Pöltenissä vuonna 1997 syntynyt Hetemaj pelasi uransa alkuvuodet kotimaassaan, jossa hän edusti maan toiseksi ja kolmanneksi korkeimmilla sarjatasoilla pelanneita joukkueita. Pääsarjatason otteluita Hetemaj pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa kaudella 2020–2021, kun hän siirtyi albanialaisen FK Kükesin riveihin.

Albaniasta Hetemaj’n tie vei Maltan pääsarjaan Mosta FC:n joukkueeseen. Suomen kentille Hetemaj siirtyi kesällä 2022, kun hän solmi sopimuksen Veikkausliigassa pelanneen AC Oulun kanssa. Oululaisjoukkueessa Hetemaj pelasi 17 liigaottelua ollen 13 kertaa avauskokoonpanossa.

AC Oulussa pelatun kauden 2022 jälkeen Hetemaj on ollut sopimuksettomana ja etsinyt itselleen joukkuetta. TPS:n riveihin toppari liittyy hyvin ja odottavaisin mielin.

– Helmikuisen testijakson jälkeen ajattelin, että TPS olisi minulle oikea seuraava askel ja olen iloinen, että neuvottelut johtivat sopimukseen. Koin, että joukkueeseen etsittiin juuri minun kaltaistani pelaajaa ja että pelisuunnitelma tukee omia vahvuuksiani. Odotan jo kovasti kuukauden päästä alkavaa uutta kautta, Hetemaj sanoo.

Hetemaj’n sopimuksen myötä TPS:n puolustusosasto on valmis 13. huhtikuuta alkavaan Ykkösliigan kauteen. Nuutisen mukaan puolustuksen kilpailutilanne on hyvä ja pelaajamateriaali mahdollistaa erilaiset taktiset valinnat.

– Puolustuslinja on nyt valmis. Meillä on puolustuksen jokaiselle pelipaikalle laadukkaita vaihtoehtoja. Kilpailutilanne peliminuuteista on hyvä ja valmennuksella on käytössään vähän eri profiilin pelaajia, mikä antaa liikkumavaraa reagoida vastustajajoukkueen vahvuuksiin ja heikkouksiin.

Ykkösliigan kausi käynnistyy kuukauden kuluttua, kun Tepsi kohtaa 13.4. pelattavassa kotiavauksessa FF Jaron. Osta kausikortti ja hyppää mukaan mustavalkoisten matkaan! Kausikortin voit ostaa Tiketistä tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön – kuva: Tiina Pirilä

Pelaajaprofiili: Mehdi Hetemaj

 • syntynyt: 7.5.1997
 • syntymäpaikka: Sankt Pölten, Itävalta
 • kansalaisuus: itävalta & kosovo
 • pituus: 190 cm
 • pelipaikka: keskuspuolustaja
 • vahvempi jalka: vasen
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024
 • aiemmat seurat: St. Pölten (Itävalta), SV Horn (Itävalta), Wiener Neustadt (Itävalta), FK Kükesi (Albania), Mosta FC (Malta), AC Oulu

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahdit: Olli Hakanpää, Matias Niemelä, Luka Nokelainen
 • puolustus: Elias Collin, Mehdi Hetemaj, Oscar Häggström, Joonas Lakkamäki, Baba Mensah, Roope Pakkanen, Aaro Soiniemi, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Jesper Karlsson, Eino-Iivari Pitkälä, Niilo Saarikivi, Atte Sihvonen
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Mehdi Hetemaj

Lisää uutisia