Toni Kolehmaisesta uusi TPS-kapteeni

TPS:n valmennusjohto on valinnut joukkueelle kaudeksi 2012 uuden kapteeniston. Liigacupin finaaliin valmistautuvan TPS:n kapteeni alkavalla kaudella on Toni Kolehmainen. 23-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa TPS:n paidassa nyt kolmannen kautensa. Kolehmainen seuraa kapteenina viime kauteen uransa lopettanutta Jarno Heinikangasta, joka toimi TPS-kipparina peräti viiden kauden ajan.

– Minulla on ilo ja kunnia ottaa vastaan tämä tehtävä ja koetan suoriutua siitä parhaani mukaan. Olen oppinut Jallulta paljon hyvää, mutta olen kapteenina tietenkin ihan oma itseni, Kolehmainen kiittelee.

TPS:n uudet varakapteenit ovat hyökkääjä Mika Ääritalo, maalivahti Jukka Lehtovaara sekä puolustaja Jarkko Hurme.

– Meillä on hyvä kapteenisto koossa ja yhdessä puhutaan ja päätetään asioista. Ei tässä siis mitään diktatuuria olla perustamassa, uunituore kapteeni naurahtaa.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki antoi kipparin nauhan kiertää talven otteluissa ennen lopullista kapteenin valintaa.

– Jallu oli kapteenimme pitkään ja nyt meidän tuli valita uusi hänen lopettamisensa myötä. Meillä oli useita hyviä vaihtoehtoja kapteeniksi: kokeneita pelaajia sekä nälkäisiä nuoria, jotka olivat valmiita kantamaan vastuuta. Yksi piti kuitenkin valita. Kolehmainen on nuori pelaaja ja tämä on hänelle iso vastuu. Hän tarvitseekin koko joukkueen apua ja tukea, ja vaikka Kolehmainen kantaa kapteenin nauhaa, koostuu kapteenisto neljästä pelaajasta. Meillä on joukkueessa siis monta vastuunkantajaa ja siksi nauha kiersikin Liigacupin otteluissamme, Rajamäki painottaa.

Lisää uutisia