Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa. TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on näin päättänyt käyttää Pikkaraisen sopimuksessa olevan option kauden 2020 osalta. 49-vuotias Pikkarainen aloittaa kaudella 2020 siis toisen kautensa TPS:n päävalmentajana.

TPS putosi Veikkausliigasta kauden 2018 päätteeksi ja seurajohto asetti sen jälkeen varsin pian tavoitteeksi, että raitapaidat pystyisivät palaamaan liigatasolle mahdollisimman nopealla aikataululla. TPS varmisti viime lauantaina Jalkapallon Ykkösessä toisen sijan, mikä merkitsee sitä, että TPS pääsee yrittämään paluuta liigatasolle varsinaisen sarjakauden jälkeen. TPS karsii liiganoususta Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan lokakuun lopussa.

– Olemme saavuttaneet jo nyt minimitavoitteemme, eli liigakarsintapaikan. Aika monena kautena tällä pistetahdilla olisi oltu hyvin lähellä suoraa nousua. Jouduimme aloittamaan tämän kauden joukkueen kokoamisen aika tyhjältä pöydältä vasta marras-joulukuussa ja tämä tulos on siihenkin nähden vähintään kohtuullinen, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho kiittelee.

– Nyt pääsemme aloittamaan myös joukkueen kokoamisen ajoissa, kun pelaajat tietävät päävalmentajan nimen. Haluamme toimintaamme myös jatkuvuutta ja Tommin sopimuksen jatko on linjassa sen kanssa. Nyt kun päätös on tehty, Tommi voi keskittyä olennaiseen, eli onnistuneeseen loppukauteen sekä aloittaa myös täysipainoisen valmistautumisen ensi kauteen, Peräaho vielä linjaa.

– Meillä on kohtuullisen hyvä aloitusvuosi nyt loppusuoralla ja ehdoton ykköstavoitteemme on nousta Veikkausliigaan karsintojen kautta. Saamme nyt myös jo alkaneelle projektille jatkoa ja sitä kautta myös erilaisia pelillisiä asioita eteenpäin. Meillä on kuitenkin vielä paljon asioita, joissa pitää kehittyä eteenpäin. Uuden joukkueen rakentaminen pääsee nyt myös kunnolla käyntiin. Olen tietysti otettu saamastani luottamuksesta ja samalla erittäin motivoitunut jatkamaan työtäni tässä seurassa, Pikkarainen painottaa.

Pikkarainen on toiminut aikaisemmin valmennusurallaan myös muun muassa VPS:n päävalmentajana, jossa hän oli Veikkausliigakausina 2010-11. Vaasan kausien jälkeen hänellä oli monivuotinen projekti koko TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkönä, aina vuoteen 2016 asti, joten hän tuntee myös seuransa junioritoiminnan erinomaisen hyvin.

Pikkaraisen tuore haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/tommi-pikkarainen-jatkaa-tpsn-paavalmentajana/

Lisää uutisia