Toimitusjohtaja Janne Kytölän tilannekatsausvideo – tammikuu 2024

TPS Jalkapallo aloitti viime vuonna julkaisemaan toimitusjohtajan tilannekatsauksia. Katsauksissa FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä on käynyt omasta näkökulmastaan läpi seuran tilikautta kvartaaleittain. Nyt julkaistava tuorein tilannekatsaus on tehty videomuodossa ja siinä keskiössä on sana muutos, sillä Turun Palloseuran naisten ja miesten edustusjoukkueet lähtevät vahvasti uudistuneina jalkapallokauteen 2024.

Palloseuran molemmilla edustusjoukkueilla on tulevalla kaudella uudet, nuoren sukupolven päävalmentajat, kun TPS:n naisissa päävalmentajana toimii 31-vuotias Sami Lehtilä ja Tepsin miesten päävalmentaja on 32-vuotias Miika Nuutinen. Tilannekatsauksessaan Kytölä taustoittaa molempien uusien päävalmentajien rekrytointiprosessia.

TPS:n naisten edustusjoukkueessa ollaan paraikaa historiallisen muutoksen äärellä, sillä naisten edustusjoukkueen kilpailutoiminta siirrettiin joulukuussa TPS Juniorijalkapallo Ry:n alaisuudesta FC TPS Turku Oy:n alaisuuteen, jossa miesten edustusjoukkue on jo pidempään toiminut. Minkälaisia kehitysmahdollisuuksia toiminnan siirto osakeyhtiömuotoisen taustayhtiön alaisuuteen avaa? Missä edustusjoukkueiden kiinteämpi yhteistyö näkyy jo nyt?

Myös Tepsin miesten edustusjoukkueessa eletään monella tapaa merkittävien muutosten aikakautta. Ensimmäistä kertaa 15 vuoteen TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja tulee Turun ja TPS:n muodostaman kuplan ulkopuolelta. Päävalmentaja Nuutisen sopimus on suomalaisessa jalkapallossa harvinaisen pitkä, kolmivuotinen – miksi? Entä mitkä asiat olivat keskiössä päävalmentajavalinnassa?

Tulevalle kaudelle TPS:n miesten edustusjoukkue uudistuu vahvasti myös pelaajiston osalta. Mustavalkoisiin on talven aikana liittynyt useita nuorten maajoukkuetaustan omaavia pelaajia. Miten joukkueen rakennus on edennyt? Millaisella budjetilla joukkuetta on koottu?

Muutoksen keskellä Turun Palloseuran molemmat edustusjoukkueet ovat tulevallakin kaudella vahvasti tepsiläisiä, sillä TPS-kasvatteja nähdään mustavalkoisessa raitapaidassa sekä naisten Ykkösessä että miesten Ykkösliigassa. Minkälainen merkitys Tepsin omilla kasvateilla on TPS:n seurajohdolle?

Edustusjoukkueiden urheilupuolen lisäksi toimitusjohtaja Kytölä käy katsauksessaan läpi seuran taloudellista tilannetta. Taloudenpidon merkitys suomalaisessa jalkapallossa on jälleen viime aikoina käynyt hyvin ilmi, kun FC Hongan ja HIFK:n miesten edustusjoukkueiden taustayhtiöt ovat ajautuneet konkursseihin. Millaisella pohjalla TPS Jalkapallon talous on?

Vastauksia näihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin on luvassa toimitusjohtaja Kytölän uusimmassa tilannekatsausvideossa. Tilannekatsaus on jaettu kolmeen osioon, jotka ovat talous, naisten edustusjoukkue ja miesten edustusjoukkue. Katso TPS TV:n tuottama tilannekatsausvideo alta!

Lisää uutisia