Toimitusjohtaja Janne Kytölän tilannekatsaus

FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölän uusi tilannekatsaus on julkaistu. Järjestyksessään toisessa toimitusjohtajan tilannekatsauksessa Kytölä käy läpi tilikauden toisen kvartaalin tapahtumia, aikaväliä maaliskuu–toukokuu.

TPS Jalkapallo haluaa lisätä avoimuutta toiminnassaan, ja toimitusjohtajan tilannekatsausten lisäksi olemme tänä vuonna alkaneet julkaista myös seuran junioripuolella avaintehtävissä toimivien toiminnanjohtaja Kim Ekroosin ja valmennuspäällikkö Miro Varhelahden omia katsauksia. Kimin tuoreimman toiminnanjohtajan tilannekatsauksen pääset lukemaan tästä linkistä. Miron tuoreimpaan valmennuspäällikön kuukausikatsaukseen voit syventyä tästä klikkaamalla.

Toimitusjohtajan tilannekatsauksia julkaistaan kvartaaleittain, kolmen kuukauden välein, joten seuraava katsaus on luvassa syyskuun puolella. Nyt kuitenkin tämänkertaisen katsauksen pariin.

Katsaus toiseen kvartaaliin

Kausi on edennyt hurjaa vauhtia, ja paljon on ehtinyt tapahtumaan kevään ja alkukesän aikana.

Huhtikuussa järjestimme muutaman koronavuoden aiheuttaman tauon jälkeen kannattajailtamat yhteistyökumppanimme Bar Innon tiloissa. Tilaisuudessa esittelimme TPS:n naisten ja miesten edustusjoukkueet sekä palkitsimme viime kauden parhaat onnistujat. Myös molempien edustusjoukkueiden päävalmentajat pääsivät kertomaan kannattajillemme lähtökohdat kauden kynnyksellä. Järjestimme myös yhteistyökumppaneillemme kauden avaustilaisuuden Turun kaupunginteatterissa, missä kumppanimme pääsivät viihtymään teatteriesityksen ja hyvän ruoan parissa sekä kuulemaan seuran molempien edustusjoukkueiden tunnelmia haastatteluiden kautta.

Toukokuun lopussa pidetyn FC TPS Turku Oy:n yhtiökokouksen yhteydessä järjestettiin perinteinen omistajatapaaminen, jossa päävalmentaja Mika Laurikainen ja toimitusjohtaja avasivat kauden alun tilannetta, niin taloudellisesti kun urheilullisesti. Yhtiökokouksessa hallituksen uusiksi jäseniksi kutsuttiin Marko Rajamäki ja Petteri Viljanen.

TPS Jalkapallon toimistolla on tapahtunut liikehdintää kevään aikana. Markkinointikoordinaattorina reilun seitsemän vuoden ajan monenlaisia työtehtäviä TPS Jalkapallon toimistolla hoitanut Elina Salo lähti uudelle työuralle. Elinan tilalle tuli osa-aikaisena Jenniina Seppä, jonka vastuulla ovat lipunmyynti- ja kausikorttiasiat. Seppä toimii TPS:ssä myös Tulevaisuuden Tähdet -koordinaattorina. Lisäksi TPS:n myyntipuolelle saatiin vahvistusta, kun Henri Tuhkala aloitti hommat yritysmyynnin parissa toukokuun lopussa. Tuhkalalle työ on jo entuudestaan hyvin tuttua, sillä hän on aiemminkin tehnyt tuloksekasta myyntiä sekä TPS Jalkapallolle että TPS Jääkiekolle.

Urheilullinen tilanne

Miesten edustusjoukkue saatiin lopullisesti kasaan vasta toukokuun alkupäivinä, kun Samba Benga saapui kotimaastaan Senegalista vahvistamaan TPS:n puolustusta. Samba oli viime kaudella joukkueen tärkeimpiä pelaajia niin kentällä kuin sen ulkopuolella, joten hänen saamisensa takaisin joukkueen vahvuuteen oli todella tärkeää. Kevään harjoitusotteluissa toppariosastomme oli kapea, ja jo ennen Samban saapumista Turkuun kiinnitimmekin juuri kauden alun kynnyksellä ranskalais-marokkolaisen topparin Yannis Lamgahezin.

Kauden alku oli joukkueellemme pelillisesti ja tuloksellisesti vaikea, mutta paluu kotikentälle ja uudelle Veritas Stadionin matolle on saanut peli-ilmeeseen ryhtiä.

Aina pitää katsoa myös tulosten taakse ja tarkastella, miten olemme onnistuneet saamaan yksilöitä eteenpäin. Yksi kuluvan kauden suurimmista teemoista oli viedä nuoria pelaajia eteenpäin ja antaa heille vastuuta. Omista kasvateistamme Santeri Pohjolainen, 20, on vakiinnuttanut paikkansa keskikentän keskeltä ja TPS:ää jo junioreissa edustanut Severi Pöysä, 20, on ottanut vastuulleen suuria minuutteja puolustuksen laidalla. Edukseen ovat esiintyneet myös nuorten maajoukkueeseen kuuluva TPS:n GANT-akatemian pelaaja Aapo Boström, 17, sekä toppari Roope Pakkanen, 20 – TPS-kasvatteja kumpikin.

Naisten edustusjoukkueemme alkukautta kommentoikin jo ylle linkatussa omassa tilannekatsauksessaan TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos, jonka alaisuuteen naisten edustusjoukkue kuuluu.

Yhteistyökumppani- ja kausikorttimyynti

Yhteistyökumppanimyyntimme on tällä hetkellä hieman paremmalla tasolla kuin vuosi sitten, liikevaihdon ollessa 8 % parempi kuin viime kaudella tähän aikaan. Toukokuun loppuun mennessä seura on saavuttanut kausikorttimyyntitavoitteensa. Lipunmyyntitulot ovat hieman jäljessä viime kautta, missä osasyynä on Ykkösen kauden ensimmäisten kotiotteluiden pelaaminen kapasiteetiltaan ja palvelumahdollisuuksiltaan tälle tasolle riittämättömällä Yläkentällä. Evakkoreissu Yläkentälle oli seurausta Veritas Stadionin kenttäremontista.

Kulukuurin ansiosta taloudellinen tilanteemme on viime kautta parempi, mutta ei missään nimessä vielä hyvä. Töitä tehdään hartiavoimin, että tilanne tästä parantuisi.

Katseita aletaan myös hiljalleen kääntämään kohti tulevaisuutta ja kauden 2024 suunnittelua, niin joukkueen kuin yhteistyökumppanienkin suhteen. Ensimmäinen pelaajauutinen tullaan kuulemaan vielä kesäkuun aikana.

Janne Kytölä
toimitusjohtaja, FC TPS Turku Oy

Lisää uutisia