TiPS-ennakko: ”Vähän lisää malttia ja rauhallisuutta pallolliseen peliin”

TPS kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan vantaalaisen Tikkurilan Palloseuran. TPS-TiPS -ottelu alkaa Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 27.4. klo 16.00.

TPS aloitti kautensa kaatamalla KuPS:n yläkentällä kovan taistelun jälkeen 2-1. Kauden ensimmäinen vierasottelu Maarianhaminassa Åland Unitedia vastaan päättyi niukkaan 1-0-tappioon.

– KuPS-ottelu oli pelillisesti näistä se huonompi ja sekavampi, mutta lopputulos oli tietysti paras mahdollinen. Åland-ottelussa pelattiin pallollisena rohkeammin, mutta ei saatu tuloksellisesti mitään mukaan, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu kiteyttää.

TiPS oli kaudella 2018 pitkään putoajan paikalla, mutta nuori vantaalaisjoukkue esitti todella huiman loppukirin alemmassa loppusarjassa ja säilyi suoraan Naisten liigassa. TiPS:n päävalmentajana toimii entinen TPS-hyökkääjä Petteri Kaijasilta, joka on saanut joukkonsa hyvään iskuun myös tällä kaudella. TiPS on kärsinyt niukat maalin tappiot ennakkoon todella vahvoille HJK:lle ja FC Hongalle. Ålandin kanssa joukkue jakoi pisteet ja sarjanousija IK Myran jäi tikkurilalaisten jyrän alle luvuin 4-1.

TPS on esitellyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan jo peräti neljä ensikertalaista pelaajaa naisten liigatasolla. Jatta Keskitalo ja Daniela Sandås saivat tulikasteen KuPS-ottelussa ja Yasmin Baasousi sekä Rosa Niemi olivat sitten vuorossa Åland United -ottelussa. Päävalmentaja Joensuu antoi myös tuoretta informaatiota Jenni Rannuksen ja Saija Östlundin toipumisista.

Joensuu odottaa, että TPS:n pallollinen peli ottaa taas kehitysaskeleita lauantaina eteenpäin. Hän toivoo myös tietynlaista rauhallisuutta ja malttia pelinrakenteluun. Toivomuslistalla ovat myös tietysti maalipaikat, sillä ilman niitä harvemmin maaleja syntyy. Ja kun niitä maalipaikkoja syntyy, tarvitaan riittävästi terävyyttä, että ne pystytään myös hyödyntämään.

Päävalmentajan haastattelu TPS TV.ssä: https://tpstv.fi/tips-ennakko-vahan-lisaa-malttia-ja-rauhallisuutta-pallolliseen-peliin/

TPS TV näyttää TPS-TiPS -ottelun suorana lähetyksenä klo 16.00 alkaen: https://tpstv.fi/live/

Lisää uutisia