TiPS-ennakko: ”Tarvitaan pieniä, mutta tavallaan myös isoja tekoja”

TPS saa lauantaina 20.7. Naisten liigassa vastaansa Tikkurilan Palloseuran, joka on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena. TiPS – TPS -ottelu alkaa Vantaan Tikkurilan Urheilupuistossa klo 16.00.

TPS pelasi erinomaisen kesäkuun ja napsi pelkkiä voittoja tililleen. Kolmea komeaa voittoa on seurannut kuitenkin lievä suvantovaihe ja kaksi peräkkäistä tappiota. KuPS oli kotonaan selvästi raitapaitoja parempi, mutta viime lauantaina Åland United väänsi tasaisen kamppailun yläkentällä edukseen lukemin 1-0.

– Nyt kun otetaan kolme pinnaa, niin päästään siitä hyvällä fiiliksellä sitten seuraavaksi vielä ONS:n ja IK Myranin kimppuun. Kahden maalittoman pelin jälkeen me tarvitaan lauantaina niitä maaleja, TPS:n keskikenttäpelaaja Annika Haanpää summaa.

TPS on sarjataulukossa ennen TiPS-ottelua seitsemäntenä, mutta ylemmän loppusarjan viivasta se jää vain maalierolla. Ylemmän loppusarjan neljästä paikasta HJK:n ja FC Hongan jälkeen käydäänkin tällä hetkellä armotonta taistelua, sillä kolmantena oleva TiPS on vain neljä pistettä TPS:n edellä. Eli, peräti viisi joukkuetta on tällä hetkellä neljän pisteen sisällä.

– Sarjassa on panosta koko ajan. Meillä on ihan hyvä tilanne, eikä yksi tappio vielä pudota syvälle. Täällä on jo lähtökohta se, että ylemmässä loppusarjassa pelataan. Kärkikaksikkoa on mukava lähteä ajamaan takaa ja tällä kaudella myös pronssista taistelee aika monta joukkuetta. Me haluamme olla siinä mukana, hän muistuttaa.

– Koko kausi ollaan puolustettu organisoidusti ja hyvin, mutta nyt me tarvitsemme terävyyttä myös maalintekoon. Meidän pitää uskaltaa pitää palloa myös maassa ja saada hyökkäyspeliin myös sellaista huolellisuutta ja rauhallisuutta. Olemme harjoitelleet erityisesti murtautumista, keskinäistä yhteyttä ja keskinäisiä liikkeitä hyökkäyspäässä, mutta myös puhetta kentällä. Nyt tarvitaan pieniä, mutta tavallaan myös isoja tekoja, Haanpää tiivistää.

TPS:ää jo kaudesta 2014 lähtien edustanut Annika Haanpää pelasi viime talvikauden Italian Ravennassa. Kymppipaikalla parhaiten viihtyvä Haanpää on treenannut TPS:n mukana koko kevään, mutta vasta viime viikolla hän oli pelikelpoinen myös Naisten liigassa. Pelilupa-asiat siis järjestyivät ja Haanpää sai pistää tutun raitapaidan taas päälleen viime lauantaina.

– Italia oli hieno kokemus ja sinne oli kiva lähteä, kun tiesi, että pääsee myös Tepsiin sen jälkeen takaisin. Peli maistui pitkän tauon jälkeen tosi hyvältä, vaikka lopputulos olikin pettymys. Tulin Turkuun toukokuun puolessa välissä takaisin ja oli jo aikakin päästä pelaamaan. Vaikka tauon jälkeen on aina hetki hakemista, niin en ala selittelemään mitään pelaamattomuudella. Päinvastoin, olen kiitollinen, että sain heti vastuuta, Haanpää painottaa.

Haanpää on pelannut urallaan nyt 71 liigaottelua ja maaliverkot ovat heilahtaneet kolme kertaa. Hän näkee oman roolinsa enemmän kuitenkin pelintekijänä kuin viimeistelijänä, vaikka maaliteko onkin aina mukavaa puuhaa.

– Tämä rooli sopii erittäin minulle ja pidän pelipaikasta. Olen tyyppinä enemmän varmaan kuitenkin syöttelijä ja pelintekijä, vaikka kyllähän jokainen pelaaja haluaa saada palloa myös pussiin, Haanpää vielä naurahtaa.

Lisää uutisia