TiPS-ennakko: ”Nyt pitää toimia joka suhteessa vastuullisesti”

TPS kohtaa lauantaina 14.3. Tikkurilan Palloseuran Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa. Ottelu alkaa Tikkurilan Urheilupuistossa klo 15:30. TiPS – TPS -ottelu pelataan tyhjille katsomoille, eli ilman yleisöä.

– Koska kyseessä on virallinen kilpailutapahtuma, niin luohan se yleisön puuttuminen varmaan oudon ja aavemaisen ilmapiirin, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen myöntää.

– Me noudatamme kuitenkin lajiliiton ja viranomaisten määräyksiä tiukasti, eikä kukaan saa sooloilla missään asiassa. Nyt pitää toimia joka suhteessa vastuullisesti. Sehän tarkoittaa sitä, että me noudatetaan meille annettuja aikarajoja ja mennään muutenkin päivä kerrallaan eteenpäin. Ja koetetaan pysyä tietenkin myös rauhallisina koko ajan, Pikkarainen painottaa.

Pikkarainen tietää, että lauantainen ottelutapahtuma voi olla viimeinen joukkueen yhteinen tapahtuma vähään aikaan.

– Hyvä kysymys on, että mitä tämän jälkeen tapahtuu esimerkiksi harjoittelun suhteen. On hyvin mahdollista, että pelaajat saavat omat henkilökohtaiset ohjelmansa joksikin aikaa eteenpäin. Tällä hetkellä on aika vaikeaa ennustaa, mikä on tilanne vaikka parin viikon päästä, puhumattakaan parin kuukauden päästä. Veikkausliigakauden osalta tämän hetken suunnitelmat selviävät myöhemmin tänään. Sen mukaan sitten edetään kausirakenteen ja otteluohjelman suhteen, Pikkarainen vahvistaa.

TPS matkustaa lauantaina Tikkurilaan tavoitteenaan vain ja ainostaan voitto – ja jatkopaikka puolivälieriin. Pikkarainen lupaa tehdä kaikkensa, että joukkueen keskittyminen ja positiivinen valmiustila osuu lauantain otteluun. Muita asioita mietitään sitten sen jälkeen.

– Takana on kaikista tapahtumista huolimatta ehjä harjoitusviikko ja nyt fokus on tiukasti lauantain pelissä. Olemme valmistautuneet varmasti hyvin, mutta muuten peliä on hieman vaikeaa näissä olosuhteissa hehkuttaa.

TPS:llä on muutama jo tutuksi tullut poissaolo. Positiivinen asia on toppari Rasmus Holman paluu täyteen pelikuntoon. Holmaa tarvitaankin keskuspuolustukseen, sillä vastaavasti Aldayr Hernández on lauantaina pelikiellossa. Lisäksi laitahyökkääjä Tehe Olawalen paperiasiat olivat perjantaiaamuna vielä hieman vaiheessa. Asia voidaan saada kuitenkin päivän mittaan vielä kuntoon.

– Poissa kokoonpanosta ovat Tomas Hradecky, Jonni Peräaho ja Juho Lähde. He kaikki saavat ainakin nyt lisää toipumisaikaa, Pikkarainen vielä toteaa.  

Ruutu näyttää TiPS – TPS -ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/3573195

Lisää uutisia