Tepsin uusi maskotti sai nimekseen Kimi

TPS Jalkapallo järjesti sosiaalisessa mediassa kilpailun, jossa äänestettiin Tepsin uuden maskotin nimi. Kannattajat saivat ehdottaa vapaasti eri nimiä, joista TPS valitsi loppuäänestykseen kolme nimeä: Kimi, Tepi ja Tepsu.

Äänestyksen voitti ylivoimaisesti Kimi. Kimi keräsi melkein tuplasti enemmän ääniä kuin toiseksi eniten ääniä saanut Tepsu.

TPS Jalkapallon eläkkeelle jäänyt ikonen Tixu-maskotti sai aikanaan nimensä mukaillusti päävalmentaja Mixu Paatelaiselta. Myös uuden TPS-maskotin taustalla on hieno tarina, sillä maskotin nimi kunnioittaa edesmennyttä TPS:n pelaajalegendaa ja valmentajaa Kim ”Kimi” Suomista.

Kim Suominen kävi itse aikanaan TPS:n oman juniorikoulun ja nousi Palloseuran edustusjoukkueeseen kaudella 1987. Hän pelasi raitapaitojen edustusjoukkueessa yhteensä kuusi kautta. Kimi kuului myös Tepsin San Siron sankareihin, eli siihen joukkueeseen, joka kävi kaatamassa UEFA Cupin karsinnoissa FC Internazionalen Milanossa ikimuistoisella tavalla lukemin 1–0.

Pitkän juniorimaajoukkueputken jälkeen Kimi pelasi vuosina 1993–1996 myös 39 A-maaottelua ja viimeisteli Suomen paidassa neljä maalia. Hän pelasi hienolla urallaan myös itävaltalaisessa Admira Wackerissa sekä ruotsalaisessa IFK Norrköpingissä. Kimi voitti TPS-paidassa pronssia sekä hopean ja Suomen Cup -kannun vuonna 1991. Suomen mestaruuden hän voitti TPV:n paidassa vuonna 1994.

Kim Suominen valmensi viimeiset kymmenen vuotta TPS:n P17-ikäluokan joukkuetta. Kimi oli äärimmäisen pidetty ja humaani persoona, jonka ymmärtäväisessä valmennus- ja kasvatusopissa sadat nuoret saivat loistavaa oppia jalkapallossa. Paljon nähnyt ja kokenut Kimi ehti opastaa ja kannustaa nuoria myös jalkapallon ulkopuolisen elämän haasteissa.

Maskotin nimikilpailun yhteydessä oli jaossa myös palkintoja. TPS on tällä viikolla yhteydessä arvonnassa voittaneisiin henkilöihin.

Kimi-maskotti tekee ensiesiintymisensä tänään klo 18.30 Veritas Stadionilla pelattavassa miesten Ykkösen ottelussa TPS – PK-35. Tervetuloa moikkaamaan Kimiä ja kannustamaan Tepsi voittoon!


Kim Suomisen muistoa kunnioitetaan Uittamon Paviljongissa lauantaina 18.6. järjestettävässä muistokonsertissa. Lue lisää konsertista: https://fc.tps.fi/kim-suomisen-muistokonsertti-uittamon-paviljongissa-lauantaina-18-6-klo-18

Lisää uutisia