Tepsin C-pojillekin hienosti SM-pronssia!

TPS:n C-pojat taistelivat hienosti SM-pronssille oman ikäluokkansa SM-lopputurnauksessa viime viikonloppuna Oulussa. TPS:n kanssa samassa alkulohkossa pelasivat helsinkiläinen PK-35, kuopiolainen KuPS sekä VPS Vaasasta.

TPS aloitti turnauksen nuijimalla PK-35:n 3-1. Pienoista takapakkia tuli seuraavassa ottelussa, kun KuPS oli lukemin 1-0 parempi. Alkusarjan viimeisessä matsissa TPS antoi kuitenkin VPS:lle kyytiä oikein kunnolla 6-0-luvuin. TPS voitti näin oman alkulohkonsa maalierolla 9-2.

– Oltiin pelattu tänä vuonna kolme kertaa PK-35:ttä vastaan, eikä oltu voitettu kertaakaan, joten saatiin lentävä lähtö koko turnaukseen sillä voitolla. KuPS on sellainen fyysinen nippu ja se peli olisi voinut kääntyä ihan miten tahansa. No, nyt hävittiin, mutta Vepsua vastaan pelattiin sitten ihan loistava matsi. Pärjättiin myös taitokisassa hienosti ja saatiin sitä kautta lohkovoitto, Janne Vuorinen tiivisti alkulohkovaiheen.

Puolivälierissä TPS kohtasi tamperelaisen TPV:n ja painoi selvällä 2-0-voitollaan jo neljän parhaan joukkoon.

– Ei olla muuten TPV:täkään tänä vuonna voitettu. Keväällä hävittiin kummallisessa ottelussa 4-3, siitä pelistä riittäisi muuten monta tarinaa. Nyt se kääntyi meille ja ihan ansaitusti. Laskin ennen turnausta, että paikka neljän joukossa on meille maksimi, Vuorinen muistuttaa.

Välierissä vastaan asettui aina hankala HJK, joka menikin 3-1-voitollaan finaaliin.

– Klubi on kova jengi tässäkin ikäluokassa. Se on suuri ja mahtava ja ne ovat haalineet kaikki Pääkaupunkiseudun parhaat junnut sinne. Silti 1. puoliajalla me oltiin jopa parempia. mutta sitten toisella puolijalla klubi vei selvästi. Meiltä loppui vähän bensa kesken, Vuorinen myöntää. 

Toisessa välierässä kohtasivat porilainen FC Jazz ja FC HOnka Espoosta. Honka iski taululle tylyt 5-0-lukemat ja näin Tepsi sai pronssipelissä vastaansa FC Jazzin.

TPS ei antanut FC Jazzille mitään mahdollisuuksia pronssimatsissa, vaan loppulukemat 4-0 puhuvat omaa kieltään tasoerosta.

– Pronssipeli on aina vähän sellainen pronssipeli, jossa ei yleensä nähdä suuria hienoukisia. Se oli kuitenkin ihan hieno ja tuloksekas peli kuitenkin meiltä, joka kääntyi loppujen lopuksi parempien yksilöiden avulla, Vuorinen näki.

– Hieno turnaus tämä oli kaiken kaikkiaan. olen jopa ylpeä joukkueesta. Tämän ikäluokan tulokset tulevat sitten myöhemmin. Nyt tärkeimpiä asioita ovat yksilöiden sekä joukkuepelaamisen kehittyminen. Oikea suunta meillä on koko tässä seurassa. Tytöt voittivat samassa ikäluokassa nyt mestaruuden, eikä A:ssa ja B:ssäkään kauhean huonosti mene, vuorinen tietää.

Tepsin paras maalintekijä turnauksessa oli Kave Rahimi, joka heilutti vastustajan verkkoja neljä kertaa.

Kai Pahlman -turnauksen mestariksi leivottiin lopulta HJK, joka kaatoi finaalissa FC Hongan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5-4.

Lisää uutisia