Tepsille vieraita Ahvenanmaalta – ”Kovavireinen joukkue tulee vastaan”

Kansallinen Liiga jatkuu perjantaina 2. kesäkuuta, kun Turun Urheilupuiston Yläkentällä toisistaan mittaa ottavat Turun Palloseura ja Åland United. Ottelu alkaa kello 17.00.

Tepsille perjantain peli on toinen peräkkäinen kotipeli. Edellisellä kierroksella TPS kohtasi kotikentällään FC Hongan. Tasainen taistelu kääntyi lopulta Hongan eduksi 1–0. Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen jäi kaipaamaan omiltaan vaarallisuutta hyökkäyspäässä ja yhtenäisempää prässipelaamista.

– Saimme rakennettua peliä hyökkäyskolmannekselle asti, mutta emme saaneet toimitettua palloa boksiin ja maalille. Siinä se meidän ongelmamme oli aika isosti. Toisella puoliajalla emme prässänneet niin yhtenäisesti kuin olisi tarvinnut, ja sen myötä vastustaja sai enemmän tilaa hyökätä, Salonen kertaa.

TPS taistelee tiukasti yläloppusarjaan pääsystä. Turkulaisjoukkue on seitsemän pelatun kierroksen jälkeen Kansallisen Liigan sarjataulukossa kahdeksannella sijalla, kun kuusi parasta joukkuetta pääsee ylempään loppusarjaan. Edellä olevat joukkueet tosin eivät ole kaukana, sillä kutospaikkaa hallinnoiva PK-35 Vantaa on kerännyt alkukauden peleistä yhden pisteen enemmän kuin TPS.

Ahvenanmaalainen Åland United on ollut viime kierroksilla yhdessä HJK:n kanssa Kansallisen Liigan kovavireisin joukkue. Åland United on voittanut viisi edellistä liigapeliään. Edellisellä kierroksella ahvenanmaalaiset kampesivat kanveesiin sarjan suurimman mestarisuosikin, KuPS:n, maalein 4–3.

TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen tiedostaa, että haaste on kova perjantaina Yläkentällä, mutta Tepsi on siihen valmis vastaamaan.

– Kovavireinen joukkue tulee vastaan. Olemme tällä viikolla harjoituksissa keskittyneet siihen, miten lähdemme Åland Unitedia vastaan pelaamaan. Koetetaan löytää iskun paikat heitä vastaan. Ålandin peli perustuu vahvasti nopeisiin, suoraviivaisiin hyökkäyksiin ja ne meidän täytyy saada eliminoitua, Salonen sanoo.

Pe 2.6.2023 klo 17.00 TPS – Åland United, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä. 

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia