Tepsille tuttu vahvistus – Albijon Muzaci palaa mustavalkoisiin

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen laitahyökkääjä Albijon Muzacin, 27, kanssa. Muzaci siirtyy TPS:ään Salon Palloilijoista. Hän pelasi viime kaudella 23 Ykkösen ottelua SalPassa ja viimeisteli seitsemän maalia.

Tepsille Muzaci on entuudestaan hyvin tuttu pelaaja, sillä kosovolaissyntyinen hyökkääjä pelasi turkulaisseurassa vuodet 2019–2022. TPS:n riveissä Muzaci on pelannut 94 sarjaottelua, joista 19 Veikkausliigassa ja loput Ykkösessä. Kaikkiaan hänellä on tilillään 18 maalia TPS-paidassa liigassa ja Ykkösessä. Kuluvan kevättalven aikana Muzaci on ollut Tepsissä testissä ja antanut näyttöjä joukkueen uudelle valmennusjohdolle.

– Tuntuu tosi hyvältä palata Tepsiin. Halusin tulla takaisin ja otin yhteyttä Miika Nuutiseen. Minulla on täältä paljon hyviä muistoja ja minusta tuntui, että minulla olisi vielä annettavaa Tepsille, Muzaci kertoo.

Muzaci on treenannut uudistuneen TPS:n kanssa jo reilun kuukauden verran ja kertoo odottavansa innoissaan 13.4. pelattavaa Ykkösliigan kotiavausta TPS–Jaro.

– Meillä on joukkueessa nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat edetä urallaan ja ovat valmiita antamaan kaikkensa. Olen myös tykännyt meidän uudesta valmennusjohdostamme. Uskon, että tulevasta kaudesta tulee tosi hyvä, Muzaci sanoo.

Muzaci tunnetaan erittäin työteliäänä ja energisenä pelaajana, joka on vahva kaksinkamppailuissa. Aktiivisella liikkeellään Muzaci tuo hyvän lisän TPS:n prässipelaamiseen. Muzacin vahvuuksiin lukeutuu on myös monipuolisuus, sillä hän pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että keskushyökkääjänä.

– ”Albi” on pelaaja, jonka perään koutsin ei tarvitse olla koko ajan katsomassa. Siihen voi luottaa, että Albi tekee aina kaikkensa joukkueen eteen. Hän pelaa jalkapalloa todella korkealla yrittämisen tasolla ja intensiteetillä. Albi prässää laadukkaasti ja antaa monipuolisuudellaan valmentajalle erilaisia vaihtoehtoja hyökkäyspäähän, kuvailee TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Albijon Muzacin kummiyrityksenä tulevalla kaudella toimii Rakennus- ja Timanttityö Samuli Laine Oy, joka on vuonna 2004 perustettu turkulainen rakennusliike. Yritys on erikoistunut kiinteistöjen korjausrakentamiseen ja taloyhtiöiden talotekniikkasaneerauksiin.

Ykkösliigan kausi käynnistyy kuukauden kuluttua, kun Tepsi kohtaa 13.4. pelattavassa kotiavauksessa FF Jaron. Osta kausikortti ja hyppää mukaan mustavalkoisten matkaan! Kausikortin voit ostaa Tiketistä tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön – kuva: Tiina Pirilä

Pelaajaprofiili: Albijon Muzaci

 • syntymäaika: 11.6.1996
 • syntymäpaikka: Mitrovica, Kosovo
 • kansalaisuus: suomi & kosovo
 • pituus: 184 cm
 • pelipaikka: laitahyökkääjä / hyökkääjä
 • vahvempi jalka: vasen
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024
 • lempinimi: Albi
 • aiemmat seurat: KaaPo, Åbo IFK, SalPa, FC Jazz, TPS

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahdit: Olli Hakanpää, Matias Niemelä, Luka Nokelainen
 • puolustus: Elias Collin, Mehdi Hetemaj, Oscar Häggström, Joonas Lakkamäki, Baba Mensah, Roope Pakkanen, Aaro Soiniemi, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Jesper Karlsson, Eino-Iivari Pitkälä, Niilo Saarikivi, Atte Sihvonen
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Albijon Muzaci, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Albijon Muzaci

Lisää uutisia