Tepsille tärkeä kotivoitto – JIPPO koki kauden ensimmäisen tappionsa Kupittaalla

Turun Palloseura jatkoi tänään voitokasta taisteluaan jalkapallon Ykkösliigan kärkikahinoissa. Viime kierroksella TPS kukisti vieraissa sarjakolmosen Jaron ja tänään Palloseuran edessä joutui taipumaan sarjakakkonen JIPPO. Kun samaan aikaan sarjakärki KTP jäi omassa ottelussaan SalPan kanssa tasapeliin, tiivistyi pakka Ykkösliigan kärjessä.

Kotijoukkue TPS tuli lauantaipäivän kamppailuun terävästi, ja turkulaiset olivat lähellä siirtyä kulmapotkusta johtoon jo avausminuutilla. Joonas Lakkamäen pusku kumahti kuitenkin ylärimaan.

Ylärima kolisi jo toistamiseen parikymmentä minuuttia myöhemmin, kun Riku Riski viritti tulisen kaukolaukauksen. Viime viikonloppuna Pietarsaaressa paluun pelikentille tehnyt Riski oli tänään avauskokoonpanossa. Vasempana laitahyökkääjänä pelannut kokenut konkari toi omalla panoksellaan hyvän lisän mustavalkoisten peliin. Riski oli järjestelemässä tilanteita joukkuekavereilleen ja haki myös itse ratkaisua, kun sellaiseen paikka oli.

Kokonaisuudessaan Kupittaalla nähtiin tänään kahden sarjan kärkijoukkueen hyvä vääntö pisteistä. Palloa ottelussa enemmän hallinneen kotijoukkue TPS:n työpanos palkittiin lopulta viimeisellä vartilla. Maalinteossa oli tänään kosovolaista voimaa, kun ensin Tepsin itävaltalais-kosovolainen toppari Mehdi Hetemaj laukoi 1–0-johtomaalin ja viime minuuteilla kosovolais-suomalainen hyökkääjä Albijon Muzaci viimeisteli loppulukemat 2–0. Hetemaj’n uran ensimmäinen Ykkösliiga-maali syntyi vapaapotkusta, Muzacin osuma puolestaan oli seurausta väkivahvan hyökkääjän sinnikkäästä prässipelistä.

– Tämä oli hyvä Ykkösliigan matsi. Vastakkain oli kaksi aktiivista joukkuetta, jotka prässäsivät toisiaan. Siinä oli vauhtia niissä hetkissä, kun toinen pystyi tulemaan prässin alta ulos. Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla oli hetkensä. Meillä oli ne pari ylärimaa ja muutama pidempi hyökkäysmyllytys. JIPPO oli vaarallinen parissa nopeassa etenemisessä, summasi avauspuolikasta TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

– Teroitimme tauolla muutamia asioita, mitä haluamme tehdä paremmin. Tulimme hyvin sisään toiselle puolikkaalle ja pystyimme parantamaan pelin edetessä. JIPPO sai paikan meidän keskittymisen herpaantumisesta maalipotkussa, mutta muuten meillä oli ihan hyvin peli kontrollissa. Tämä oli tosi tasainen peli, jossa me pystyimme olemaan lopussa vähän parempia, jatkoi Nuutinen.

Vierasjoukkue JIPPO koki tänään Turussa kauden ensimmäisen tappionsa. TPS on nyt kahdessa edellisessä pelissään napannut sarjan kärkijoukkueilta täydet kuusi pistettä, ja turkulaisten veräjänvartija Matias Niemelä on torjunut nollapelit niin JIPPO:a kuin Jaroakin vastaan. Lähtökohdat edessä olevaan Mikkeli-viikkoon ovat siis turkulaisittain hyvät. Tulevalla viikolla TPS kohtaa kahdesti Mikkelin Palloilijat – ensin keskiviikkona vieraskentällä Ykkösliigan ottelussa ja lauantaina kotona Turussa Suomen Cupin kamppailussa.

– Jaro ja JIPPO ovat sarjan kärkipään joukkueita, ja meillä on ollut aika vaikeat lähtökodat peleihin. Tosi hyvin meidän pelaajilta hoidettu kaksi nollapeliä ja elintärkeät pisteet. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kohti ensi viikkoa, päätti Nuutinen.

Lopputulos:

TPS–JIPPO 2–0 (0–0)

Ottelun maalit:

77 min 1–0 Mehdi Hetemaj
88 min 2–0 Albijon Muzaci

Varoitukset:

TPS

JIPPO
76 min Terrence Smith

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi
Atte Sihvonen (C)
Mehdi Hetemaj
Joonas Lakkamäki
Aapo Boström (68 min Umar Bala Muhammed)
Jesper Karlsson
Tuomas Pippola (90+1 min Baba Mensah)
Riku Riski (68 min Lasse Ikonen)
Albijon Muzaci
Riku Sjöroos (86 min Eino-Iivari Pitkälä)

Erotuomari: Kalle Mäkinen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1548

Sää: 14°, pilvistä ja vähäistä sadetta

Seuraava ottelu: MP–TPS, ke 12.6. klo 18.30, Mikkelin Urheilupuisto.

Kooste


Lehdistötilaisuus


Hikihaastattelu

Lisää uutisia