Tepsillä revanssin paikka oululaisia vastaan

Kansallisen Liigan alemman loppusarjan toiseksi viimeinen kierros pelataan lauantaina. TPS:n osalta pelit jatkuvat Oulussa, kun TPS kohtaa vierasottelussa ONS:n. Ottelu alkaa Heinäpään jalkapallohallissa kello 16.00.

Kun loppusarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, on Ilveksen suora säilyminen liigassa jo varmistunut, samoin ONS:n suora putoaminen sarjaporrasta alemmas naisten Ykköseen. TPS ja PK-35 käyvät taistelua siitä, kumpi säilyy suoraan ja välttää näin putoamiskarsinnat. Eroa joukkueiden välillä on yksi piste PK-35:n eduksi. Sekä PK-35 että TPS kohtaavat vielä kertaalleen ONS:n ja Ilveksen.

TPS:n ja PK-35:n välinen taistelu viimeisestä suoran säilyjän paikasta on ollut erittäin tiukkaa. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti alemmassa loppusarjassa ja päätyneet kahdesti maalittomaan tasapeliin. Edellinen keskinäinen kamppailu käytiin viime viikonloppuna Turussa.

– Molemmilla oli siinä omat paikkansa, ei sen olisi 0–0 tarvinnut päättyä. Meillä oli pelissä ihan hyviä hetkiä, jolloin pääsimme pitämään palloa ja rakentelemaan tilanteita, mutta yksinkertaisesti emme olleet riittävän hyviä, kun pallo ei maaliin saakka mennyt, sanoo TPS-toppari Selja Leiwo.

Leiwo debytoi liigassa Tepsin edellisellä liigakaudella 2020 ollessaan 16-vuotias. Toden teolla liigakentät ovat tulleet tutuiksi nuorelle topparille kuluvalla kaudella, sillä Leiwo on ollut joukkueensa runkopelaajia ja pelannut 19 ottelua.

– Henkilökohtaisesti tämä kausi on ollut aika kasvattava. Olen ollut tyytyväinen, että olen päässyt vetämään täysiä treeniviikkoja, pelaamaan paljon ja kehittymään. Koen, että varmuus pelaajana on kasvanut, kun kokemusta on kertynyt lisää. Pystyn pelaamaan tasaisempia pelejä kuin aikaisemmin ja ottamaan roolia vaikeillakin hetkillä. Pelillisesti sitä menee aina treenin kautta eteenpäin, mutta tämä kausi on kasvattanut minua etenkin henkisesti, Leiwo kokee.

Leiwolla on vahva juniorimaajoukkuetausta. Kun taival Suomen U19-maajoukkueen kanssa tuli kuljettua loppuun, avautuivat ovet tänä vuonna U23-maajoukkueeseen, mikä oli pelaajan tavoitteenakin.

– On se merkinnyt paljon, että pääsin siihen mukaan. U19-maajoukkueen jälkeen U23-maajoukkue on seuraava steppi matkalla Helmareita kohti. Oli siistiä päästä mukaan U23-maajoukkuekuvioihin. Siitä saa paljon motivaatiota mukaan, mutta ei tähän pisteeseen saa tyytyä, vaan työtä täytyy jatkaa. Haluan pysyä U23-maajoukkueessa ja päästä jonain päivänä Helmareihin pelaamaan, Leiwo kertoo tulevaisuuden tavoitteistaan.

Lauantaina Leiwolla ja Tepsillä on iso revanssin paikka, sillä ONS on vienyt voiton kahdessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa ja ryöstänyt Turusta täydet pisteet mukaansa. Kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun voiton Oulussa vei TPS maalein 2–1.

– ONS-pelit ovat olleet vaikeita meille tällä kaudella. Jokainen peli on aina uusi peli, mutta ainakin henkilökohtaisesti haen voimaa niistä edellisistä ONS-peleistä. Nyt on aika näyttää, mitä me osaamme.

La 7.10. klo 16.00 ONS–TPS, Heinäpään palloiluhalli, Oulu.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Valokuva: Teemu Saarinen

Lisää uutisia