Tepsiläiset maailmalla: Niklas Moisander – ”Olen tepsiläinen henkeen ja vereen”

Niklas Moisander

Tepsiläiset maailmalla -juttusarjassa kuullaan maailmalla pelaavien TPS-kasvattien ja Tepsiä edustaneiden pelaajien kuulumisia.

Toukokuun 15. päivä vuonna 2003. TPS ja FC Inter kohtaavat Turun derbyssä, joka on samalla Veritas Stadionin vihkiäispeli. Tepsi voittaa ottelun 2–0 Marco Casagranden ja Mikko Korhosen maaleilla. Samaisessa pelissä Veikkausliiga-debyyttinsä tekee 17-vuotias puolustaja Niklas Moisander. Myöhemmin samana kesänä ”Nikke” siirtyy hollantilaisen Ajaxin organisaatioon.

Moisanderin pariinkymmeneen vuoteen maailmalla on mahtunut paljon: kolme Hollannin mestaruutta, Ruotsin mestaruus, 62 A-maaottelua Huuhkajissa sekä ikimuistoisia Mestarien liigan otteluita maailman parhaita seurajoukkueita vastaan. Mestarien liigassa Moisander on kohdannut mm. Barcelonan, Real Madridin, AC Milanin, Manchester Cityn ja Chelsean.

– Kaikkien näiden vuosien aikana olen seurannut, miten Tepsillä menee ja toivonut aina Tepsille parasta. Olen tepsiläinen henkeen ja vereen. Vanhemmilta se on tullut. He ovat tehneet koko elämänsä Tepsin eteen töitä. Tulen muistamaan ikuisesti sen, että TPS on minun kasvattajaseurani. Tepsillä on ollut tärkeä rooli siinä, että pääsin ulkomaille pelaamaan, Niklas Moisander kertoo.

Moisander, 36, jatkaa edelleen hienoa peliuraansa Ruotsissa Malmön joukkueessa. TPS TV tapasi Moisanderin ja kysyi TPS-kasvatilta, vieläkö hänet nähdään jonain päivänä pelaajana mustavalkoisissa. Katso videolta, mitä Moisander vastasi ja mitä hänelle muuten kuuluu.

Lisää uutisia