Tehoton TPS taipui ONS:lle yläkentän paahteessa

TPS:n hankala ja haasteellinen heinäkuu sai jatkoa lauantai-iltapäivällä yläkentällä, kun oululainen ONS kävi poimimassa kaikki pisteet mukanaan lukemin 0-2. TPS on hävinnyt nyt neljä kamppailua Naisten liigassa peräkkäin. Palloseuran ongelmat kulminoituvat tällä hetkellä tehottomuuteen, sillä joukkue ei ole onnistunut tällä murheellisella jaksolla maaliteossa kertaakaan.

– Äärimmäisen vaikea peli, en oikein tiedä, mitä pitäisi sanoa. Tämä oli niitä pelejä, mistä meidän pitäisi ne pisteet raapia. Tänään oikein kukaan ei ollut hereillä ja peli oli jotenkin tosi halutonta. Ei ollut päät yhtään kentällä tänään mukana, kymppipaikalla koko pelin painanut Annika Haanpää myönsi.

– Myös kuumat olosuhteet olivat molemmille samat. Tänään halukkaampi joukkue voitti ja se oli valitettavasti vierasjoukkue. Tässä ei auta nyt mikään jossittelu, hän kuittasi perään.

TPS:n tuloksellisen vireen katoaminen hienon kesäkuun jälkeen on jotenkin hämmentävää, sillä on joukkue on jopa vahvistunut kesäkuisen loukkaantumissuman jälkeen sekä muutenkin. TPS:lle tekee tähän väliin ihan hyvää pelata Suomen Cupin ottelu FC Vohveleita vastaan ensi viikonloppuna. Sen jälkeen on edessä tärkeä vierasottelu IK Myrania vastaan.

TPS:llä on edelleen täydet saumat myös Naisten liigan ylempään loppusarjaan, vaikka vaikeaa pääsy sinne tuleekin olemaan. TPS kohtaa runkosarjassa vielä IK Myranin ja FC Hongan vieraissa sekä HJK:n kotona. Jatkuu sarja sitten ylemmässä tai alemmassa loppusarjassa, on jokainen piste tästä eteenpäin poikkeuksellisen suuressa arvossa.

– Ensi viikolla sitten Suomen Cupia ja osa pääsee ehkä vähän huilamaan kroppaa ja päätä. Parin viikon päästä liiga jatkuu ja sitten pitää kaivaa ne hyvät asiat takaisin, eiköhän me siihen olla kuitenkin valmiita. Nyt vaan suunta ylöspäin ja meillä on edelleen tavoitteena se ylempi loppusarja. Ei auta mihinkään kuoppaan kaivautua, vaan päät ylös ja kaivetaan esiin ne positiiviset asiat, treenataan laadukkaasti ja kaikki huoltaa itseänsä niin hyvin kun vaan voivat. Eiköhän se tästä käännyt positiivisempaan suuntaan, Haanpää katseli kuitenkin jo eteenpäin omaan mukavaan positiiviseen tyyliinsä.

ONS ratkaisi ottelun TPS:ää vastaan käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla. Ensin kanadalaiskärki Marie Levasseur käytti Tepsin puolustuksen pienen kommunikaatiovirheen edukseen ja latasi pallon verkon pohjaan jo ottelun 14. minuutilla. Yhdysvaltalaishyökkääjä Summer Mason iski lähietäisyydeltä jo 0-2 ottelun 26. minuutilla. Levasseurille tarjottiin aivan ottelun lopussa sauma iltapäivän toiseen osumaan, mutta TPS-maalivahti Siiri Välimaa torjui hänen rankkarinsa komeasti oikeasta alanurkasta

TPS:n kaikki kaikessa oli Välimaa, joka torjui ja johti peliä kahdesta takaiskusta huolimatta mallikelpoisesti. Hieno päiväpuhde oli myös ONS-maalivahti Matilda Nurmella, joka teki muutaman paraatitorjunnan entisellä kotikentällään ja piti samalla nollan. Välimaa palkittiin ennen ottelua Veikkauksen Naisten liigan kesäkuun parhaana pelaajana. Päivä positiivisiin uutisiin kuului myös tärkeän kapteenin Mira Urosen paluu tositoimiin kolmen ottelun huilin jälkeen. 

Keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen pelasi viimeisen ottelunsa tällä kaudella raitapaidoissa ja sai sopivasti 100 liigaottelua täyteen. Hän jatkaa loppusuoralla olevia biolgian opintojaan Yhdysvalloissa ja palaa Suomeen, ja toivottavasti myös TPS:ään, takaisin vuodenvaihteen jälkeen.

Ottelukooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-ons-0-2-27-7-2019/

Lisää uutisia