Taru Kalliovaara jatkaa TPS:ssa

Taru Kalliovaara jatkaa Palloseurassa myös kaudella 2022. Kalliovaara liittyi mustavalkoisten vahvuuteen heinäkuussa 2021 ja debytoi ONS-TPS -ottelussa. Ennakko-odotukset Palloseuraa kohtaan olivat korkealla, mutta ne täyttyivät hyvin. 

– Kesällä 2021 peliaika HPS:ssa oli jäänyt vähälle ja kun vielä sain Turusta opiskelupaikan, niin otin innoissani yhteyttä Tepsiin. Siirto tietysti mietitytti, mutta olen todella tyytyväinen siitä, että tulin tänne. Tykkäsin alusta asti Tepsin hyvästä ympäristöstä ja tekemisen taso ehkä jopa yllätti positiivisella tavalla. Oli helppoa pitää omaa virettä yllä myös harjoituksissa ja joukkueen vastaanotto oli alusta asti hyvä. Jatko Tepsissä oli melko helppo ratkaisu ja on mukavaa päästä jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Toivottavasti tulevalla kaudella tulos on edellistäkin parempi ja uskon, että meillä on siihen kaikki mahdollisuudet. 

Kaksi ensimmäistä otteluaan Kalliovaara aloitti penkin puolella, mutta seuraavat kymmenen ottelua hän olikin jo avauksessa ja viidesti hän pelasi täydet minuutit. Kalliovaara kuitenkin korostaa, että peliaika ei tullut helpolla.

– Treenasin mielestäni koko kauden hyvin ja oli mahtavaa päästä näkemään kehitystä myös käytännössä peliajan muodossa. Historiassa on monia kausia, jotka ovat loukkaantumisten takia olleet rikkonaisia, joten olin todella iloinen, että pääsin hyvälle pelipäälle ja olin hyvässä pelikunnossa. Tepsissä löytyi myös uusi pelipaikka, sillä olen aiemmin pelannut lähinnä keskikentän keskustaa, mutta kauden alussa kokeilin laitapakin paikkaa ja Tepsissä pelasin pääasiassa laitahyökkääjänä pienin wingbackin tai laitapakin vivahtein. Linkkinä pääsinkin hyödyntämään omia vahvuuksiani paremmin.

Vaikka Kalliovaara nauttikin tauosta ja pienestä lomasta, palasi hän innoissaan kentän puolelle. Odotukset talven harjoituksia kohtaan ovat korkealla.

– Oli toki kivaa lomailla, mutta odotin jo paluuta treeneihin vaikka preseason onkin todella pitkä. Joukkueeseen tulee toki hieman muutoksia kuten aina kauden vaihtuessa, mutta toivottavasti saadaan kehitettyä joukkuepeli vieläkin paremmaksi. Henkilökohtaisella tasolla haluaisin talven aikana omaksua pelipaikkani vieläkin paremmin ja kehittyä yksi yhtä vastaan tilanteissa ja viimeistelyssä.

Lisää uutisia