Tanska ja Hurme mukaan Suomen Kalifornian joukkueeseen

Suomi kohtaa Meksikon maaottelussa, joka tilastoidaan B-maotteluna. Valitun joukkueen runko tulee Suomen mestaruuden voittaneesta HJK:sta, josta on kymmenen pelaajaa. Hopeamitalisti Hongasta on joukkueessa kolme pelaajaa. VPS, TPS ja KuPS ovat kahdella pelaajalla edustettuina ja FF Jaro yhden pelaajan voimin. Tepsistä mukana ovat Jani Tanska ja Jarkko Hurme.

– San Diegoon matkustava joukkue koostuu Veikkausliigapelaajista ja joukkueessa on myös paljon 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajia. Sitä kautta tämä peli palvelee myös Pikkkuhuuhkajien valmistautumista seuraavaan karsintaotteluun Englantia vastaan.  Juuri tämän vuoksi myös 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Mika Laurikainen on mukana merkittävässä osassa tämän joukkueen valmennusryhmää, Mixu Paatelainen sanoo SPL:n sivuilla.

– Mukana on myös muutama sellainen pelaaja, jotka ovat olleet A-maajoukkueen ringissä, mutta eivät ole saaneet paljoa peliaikaa. Nyt sitä on luvassa enemmän, Paatelainen lupaa.

Paatelaisen mukaan ottelu Meksikoa vastaan on se tarpeellinen kansainvälinen tapahtuma kovaa vastustajaa vastaan juuri nyt.

– Pääosa Meksikon maajoukkueesta pelaa kotimaansa sarjassa, joten tulemme kohtaamaan todella tasokkaan vastustajan. Meksiko on meille hyvä mittari. Samalla pystymme katsastamaan uusia pelaajia ja muutenkin pelaajien tämän hetken kunnon. Tämä peli on tulevaisuuteen katsomista ja rakentamista, Paatelainen tietää.

– Ottelumahdollisuus tuli vähän yllättäen, mutta halusimme tarttua siihen, koska kaikki kansainväliset ottelut ja harjoittelumahdollisuudet ovat meille tärkeitä ja antavat meille kokemusta. Tämän kaltaisella, Veikkausliigapelaajista koostuneella joukkueella, emme kovin usein ole matkassa. Nyt siihen tuli heti kauden päätteeksi hyvä tilaisuus, Paatelainen vielä muistuttaa.

Suomen ja Meksikon välinen ottelu alkaa kello 06.00 Suomen aikaa torstaiaamuna 31.10.

Liigamaajoukkue Meksikoa vastaan:
Henri Sillanpää, VPS
Jesse Öst, FF Jaro
Atte Hoivala, VPS
Sebastian Sorsa, HJK
Tapio Heikkilä, HJK
Tuomas Rannankari, KuPS
Jani Tanska, TPS
Jarkko Hurme, TPS
Valtteri Moren, HJK
Mikko Sumusalo, HJK
Jussi Vasara, FC Honka
Sakari Mattila, HJK
Erfan Zeneli, HJK
Aleksi Paananen, KuPS
Rasmus Schüller, HJK
Tim Väyrynen, FC Honka
Sebastian Mannström, HJK
Moshtagh Yaghoubi, FC Honka
Robin Lod, HJK
Mikael Forssell, HJK

Lisää uutisia