”Tämä on se Suomen ainoa ja oikea derby!”

TPS:n väkkärämäinen keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen valmistautuu elämänsä kolmanteen Turun derbyyn. Viime kaudeksi Oulusta Turkuun saapunut Kolehmainen on oppinut nopeasti uuden kotikaupunkinsa metkut ja mies viihtyy Aurajoen rannoilla muutenkin mainiosti.

– Olen jo puoliksi turkulainen ja viihdyn täällä loistavasti. Tämä on näitä kauden herkkupaloja ja stadion on täynnä, ja jos ei nyt ihan täynnä, niin ainakin melkein. Kun lehdistökin hypettaa ennakkoon näitä otteluita, niin totta kai kaikesta näkee, että paikallismatsi on tulossa. Valmiina ollaan, rennon oloinen Kolehmainen juttelee.

Kolehmainen myöntää olleensa viime kaudella jopa hieman yllättynyt siitä, kuinka kova juttu paikallismatsi turkulaisille on. 

– Turusta löytyy kulttuuria ja Tepsillä on Suomen parhaat kannattajat, näkeehän se jo yleisömääristäkin, Kolehmainen muistuttaa.

Hän muistuttaa, että fokuksen täytyy pysyä koko ajan kentällä omassa pelaamisessa ja turhiin hölmöilyihin ei ole varaa.

– Tarkkana saa olla ja täytyy koko ajan keskittyä omaan tekemiseen huolella, mutta ei se lataus saa mennä överiksi. Turhia kortteja ei saa ottaa, koska nämä pelit ratkeaa usein pieniin virheisiin.

Kolehmainen kehottaa kaikkia kynnelle kykeneviä saapumaan tänään Veritas Stadionille, ettei huomenna sitten harmita.

– Ehdottamasti kaikki stadionille tänään, tästä ei futismatsi Suomessa enää parane. Tämä on se Suomen ainoa ja oikea derby, Kolehmainen vielä kuittaa.

Lisää uutisia