Syyskuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Timo Lammi

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Syyskuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Timo Lammi. Timo toimii joukkueenjohtajana Tepsin 2009–2010-syntyneiden tyttöjen joukkueessa ja on myös muuten auttavana käsiparina paikalla siellä, missä tarvitaan. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Timon taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet valinnalle:

”Timo on luotettava ja pyyteetöntä työtä tekevä huikea tyyppi, joka on aina valmis auttamaan.”

”Missä tarvitaan apua, siellä on Timo. Usein tarjoaa itse apuaan pelkästä auttamisen ilosta.”

”Ilman Timon kaltaisia hiljaisia vapaaehtoispuurtajia seura olisi pulassa.”

”Timoon voi aina luottaa. Kullanarvoinen tekijä ja upea ihminen.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

Olen Timo Lammi, Tepsin 2009–2010-syntyneiden tyttöjen joukkueen joukkueenjohtaja. Aika tarkalleen kahdeksan vuotta olen nyt ollut mukana, monenlaisissa rooleissa.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

Tyttäreni aloitti jalkapallon nelivuotiaana Turun Nappulaliigassa. Siellä valmentajina olivat Ada Välimäki ja Tuuli Laurikainen, jotka päättivät sitten siirtyä Nappulaliigasta Tepsiin. Iso osa tytöistä tuli heidän perässään Tepsiin, niin myös oma tyttäreni ja minä hänen mukanaan.

Ada ja Tuuli tiesivät, että minulla on vähän valmennustaustaa, minkä myötä pystyisin olemaan heidän apunaan joukkueen taustoissa. Siitä minulle sitten löytyi rooli joukkueenjohtajana.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

Joukkueenjohtajana tehtäviini kuuluu muun muassa vieraspeleihin liittyviä matkojen ja ruokailujen järjestelyä sekä uusien pelaajien pelipaitojen tilaamista ja yhteydenpitoa vanhempiin. Haluan kiittää myös meidän juniorijoukkueemme muita vanhempia. Vaikka tähän joukkueenjohtajan rooliin kuuluu tässä ikävaiheessa vaikka ja mitä, niin meidän vanhempamme ovat niin aktiivisia, että aina löytyy apua, jos vain sitä pyydän.

Lisäksi olen ollut taustavoimissa mukana Aura Cupin järjestelyissä ja TPS:n naisten edustusjoukkueen ottelutapahtumissa. Aura Cupissa olen ollut vastaamassa kentistä ja naisten edustusjoukkueen peleissä olen tarvittaessa pitänyt pöytäkirjaa sekä opastanut pallotyttöjä.

Olen muutenkin pyrkinyt seuraamaan Tepsin tyttö- ja naispuolen toimintaa, ja auttamaan aina tarvittaessa. Sitä kautta tietää vähän, mitä on tulossa eteen, kun tytöt siirtyvät ikäluokasta toiseen. Pyrin olemaan auttavana käsiparina aina siellä, missä tarvitaan.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

Todella hyviä kokemuksia. On kiva nähdä ympärillään iloisia ihmisiä ja hyvää meininkiä. Parasta on varmasti se, että saa paljon uusia kavereita. Kentällä tapaa aina tuttuja.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

Paljon. Kyllä sitä on Tepsin toimintaa sekä jalkapallossa että jääkiekossa tullut seurattua käytännössä koko aikuisiän ajan. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Kyllä TPS merkitsee minulle paljon.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

Pelasin juniorina Kaarinan Nappuloissa ja Kaarinan Pojissa. Vähän vanhempana juniorina alkoivat muut asiat viedä aikaa ja mielenkiintoa enemmän, niin harrastus jäi toviksi tauolle. Myöhemmin alkoi taas tehdä mieli pelaamaan, ja pelasin KaaPossa alasarjafutista jonkin aikaa.

Valmennushommiin päädyin sitten mukaan, kun poikani aloitti jalkapallon pelaamisen Turun Nappulaliigassa. Olen valmennustehtävissä toiminut nyt reilut kymmenen vuotta.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

Tätä kautta saa tosi paljon uusia kavereita. On myös tosi hienoa nähdä, kun pelaajat kasvavat sekä urheilijoina että ihmisinä.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Timo!

Lisää uutisia