Syyskausi käyntiin herkkupalalla TPS-HJK

Jalkapallon Veikkausliigan syyskausi käynnistyy maaottelutauon jälkeen Turussa torstaina todellisellä herkkupalalla, kun TPS saa vieraakseen viime viikkojen lööppijoukkue HJK:n. Kyseessä on suomalaisen jalkapallon klassikoiden klassikko, sillä mitkään muut joukkueet eivät ole kohdanneet pääsarjatasolla yhtä monta kertaa. Suomen Cupin hallitseva mestari TPS ja Veikkausliigan hallitseva mestari HJK ottavat yhteen nyt 137. kerran. Klubi on voitoissa niskan päällä ennen torstaita 57-49.

TPS ja HJK ovat ottaneet tällä kaudella yhteen jo kaksi kertaa. TPS pöllytti mestareita kauden avauksessa 2-0, mutta Klubi maksoi kotonaan potut pottuina iskemällä taululle tennislukemat 6-0. HJK on hävinnyt tällä kaudella ainoastaan kolme kertaa ja se on purjehtimassa kohti kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. TPS on puolestaan sijalla neljä ja haluaa päästää myös jakamaan mitalikakkua kauden päätteeksi.

HJK ylsi kansalliseen urotekoon kaatamalla saksalaisen Schalke 04:n Helsingissä lukemin 2-0. Vaikka Eurooppa liigan lohkopaikka lipuikin helsinkiläisten käsistä toisessa osaottelussa Gelsenkirchenissä, poiki ottelusarja Klubin kavereille pelipaikkoja Euroopan kentille. Teemu Pukki jatkaa uraansa Schalkessa, Dawda Bah Saksan Augsburgissa ja Rafinha Belgian KAA Gentissä. Tulopuolelle kirjattiin VPS:n O´Brian Woodbine.

TPS:n Mika Ääritalo onnistui viime kierroksella KuPS:ia vastaan iskemään knallitempun ja nyt rinnalle juoksee TPS:n edellinen yksittäinen kolmen maalin mies – Roope Riski. Viime kauden sensaatiohyökkääjä paikkaa ainakin loppukauden ajan Kreikkaan lähtenyttä Njazi Kuqia. Myös Klubi yritti hakea Riskistä Teemu Pukille korvaajaa, ollen myös tiukasti viime kauden maalitilaston kakkosen kintereillä. HJK jäi kuitenkin nuolemaan näppejään tässä tapauksessa. 20-vuotias Riski ei jättänyt ketään kylmäksi kommentoidessaan ja perustellessaan seuravalintaansa.

– Torstaita odotan kuin kuuta nousevaa, todennäköisesti jopa enemmän. TPS on se seura, jossa haluan pelata. Näiden kannattajein, pelaajien, valmentajien ja tämän kaupungin edessä pelaaminen merkitsee minulle niin paljon, että en pysty sitä teille sanoin kuvailemaan, Riski maalaili omalla värikkäällä tyylillään.

Taatusti sähköinen TPS-HJK alkaa Veritas Stadionilla torstaina 8.9. klo 18.30. Tervetuloa!

Lisää uutisia