Suomen tytöt iskivät EM-välieräpaikkaan kiinni

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatoi EM-kisojen toisessa ottelussaan Norjan upeasti 1-0-lukemin. Suomen maalista vastasi Adelina Engman 78. minuutilla.

Norja aloitti ottelun juuri niin kuin suomalaisleirissä oli ennakoitu. Norjan päävalmentajan Jarl Torsken joukot pelasivat fyysisesti, aggressiivisesti ja hallitsivat pelitapahtumia. Kentältä löytyi kuitenkin tilaa Suomen kaavailemiin hyökkäysvariaatioihin, mutta palloa ei saatu pidettyä tarpeeksi omilla, jotta organisoituihin hyökkäyksiin olisi ehditty kunnolla mukaan.

Norja hallitsi pelitapahtumia käytännössä aina 38. minuutille. Suomi sai kuitenkin juonen päästä kiinni juuri ennen taukoa.

– Se oli meille itseluottamuksen kannalta tärkeää. Meille kävi sama jatkokarsinnoissa. Totesimme silloin ja myös nyt, että peli ei ole hyvää, mutta tapellaan voitto, onnellinen päävalmentaja Marianne Miettinen totesi.

Suomen peli parani toisella 45-minuuttisella hieman, mutta ottelun hahmosta ei ollut epäselvää. Maalivahti Vera Varis kaappasi avauspuolikkaalla seitsemän ja koko ottelussa yhteensä 11 torjuntaa.

– Vera oli tänään aivan huikea. Hän oli itse rauhallisuus, otti monia loistavia torjuntoja ja haki keskityksiä.

Suomi jatkoi edelleen puolustustaisteluaan. Joukkue ei missään vaiheessa valunut pmalle kenttäpuoliskolleen, vaan prässäsi ylhäältä ja haki kärsivällisesti paikkaansa iskeä. Maltti oli torstaina valttia.

78. minuutilla Emma Koivisto nousi oikeata laitaa ja keskitti maalille. Jo seitsemän osumaa karsinnoissa viimeistellyt Adelina Engman oli paikalla ja puski sinivalkoisten voittomaalin.

– Maali oli upea. Se ei ehkä ollut pelin kuvan mukaan odotettavissa, mutta osoitimme jälleen kerran kuinka tämä joukkue uskoo itseensä. Peli kestää 90 minuuttia ja tällä joukkueella on voittamisen mentaliteettia, MIettinen hehkutti.

Suomella on näin kahdesta ottelusta kasassa neljä pistettä. Ruotsi hävisi aikaisemmin päivällä Saksalle 0-2-lukemin, joka on nyt voittanut molemmat ottelunsa. Lohkon kaksi parasta jatkavat EM-välierään. Suomi kohtaa Saksan ja Ruotsi Norjan sunnuntaina 25.8.

Tepsin Julia Tunturioli jällen avauksessa ja taisteli kentällä 71 minuuttia. Sini Laaksosen paikka tulee ehkä Saksaa vastaan.

Suomi-Norja 1-0 (0-0)
78’ 1-0 Adelina Engman (Emma Koivisto)

Suomen kokoonpano
1 Vera Varis
2 Paula Auvinen
3 Tiia Peltonen
4 Katarina Naumanen (v)
5 Emma Koivisto
6 Emilia Iskanius (C) (v)
7 Iina Salmi
8 Erika Winter ->> 46. 18 Ella-Rosa Huusko
9 Juliette Kemppi ->> 78. 15 Tia Hälinen
10 Julia Tunturi ->> 71. 16 Ria Öling
11 Adelina Engman

Vaihdossa:
12 Krista Moisio
13 Elina Salmi
14 Sini Laaksonen
17 Vera Saastamoinen

Lisää uutisia