Suomen Cupin Ykkösen B-alkulohkon ottelu: TPS – PK-35 2-2 (1-2)

TPS – PK-35 2-2 (1-2)
3. Elmo Heinonen 1-0
18. Daniel Rantanen 1-1
22. Ville Salmikivi 1-2
51. Samba Benga 2-2

TPS:n kokoonpano: 12 Santeri Aaltonen, 3 Juri Kinnunen, 4 Rasmus Holma, 6 Santeri Pohjolainen (20 Jesper Karlsson 46 min) , 9 Oskari Jakonen (27 Kabamba Kalabatama 72 min), 15 Samuel Mahlamäki (8 Kalle Taimi 46 min),16 Albijon Muzaci, 21 Elmo Heinonen, 23 Joakim Latonen (31 Jasper Jalonen 82 min), 25 Atte Sihvonen ja 34 Samba Benga.
Erotuomari: Atte Jussila
Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Meidän olisi pitänyt kontrolloida tätä peliä paljon paremmin. Pallollisen pelin olisi pitänyt olla helpompaa ja puolustuksen olisi pitänyt pistää palloa myös nopeammin liikkeelle. Toinen jakso oli toki jo parempi ja saimme siihen hyvä alun, mutta emme sen jälkeen saaneet enää tulosta ja jäimme tasapeliin. Olen erittäin pettynyt tulokseen, koska meillä olisi ollut kaikki saumat voittaa tämä peli ja mennä myös jatkoon”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson manasi.

Arvio omasta joukkueesta: ”Joukkue aloitti pelin hyvin ja homma oli ensimmäiset minuutit ihan hyvin kontrollissa, mutta se ote katosi jo ennen avausjakson puolta väliä. Ensimmäisen jakson viimeisellä puolella tunnilla koko pelaamisesta hävisi järki, tehtiin koko ajan paljon virheitä ja myös hätäiltiin. Tein muutoksia toiselle jaksolle ja pelimme paranikin siitä. Vasta 15-vuotias ”Jappe” Jalonen näytti lopussa esimerkkiä ja hän teki hienon sisääntulon kentälle”, Johansson summasi.

Arvio vastustajasta: ”Me tiesimme ennakkoon erittäin hyvin, että PK-35 pelaa suoraviivaisesti ja järkevästi, mutta me sorruimme silti antamaan vielä turhia erikoistilanteita. On ihan eri asia pelata Veikkausliigassa vähän altavastaajana, kuin Ykkösen tasolla yhtenä ennakkosuosikkina. Vastustajilla on siinä lähtöasetelmassa aina vähemmän hävittävää ja nyt saatiin siitä iso opetus. Saatiin joukkueena myös oppituntia siitä, miten pelata fiksusti näitä pelejä”, Johansson arvioi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Kyllä sen huomasi, että vaikka Suomen Cupia pelattiin, niin vähän se vielä sellaiselta talvifutikselta näytti. PK-35 oli terävämmällä jalalla liikkeellä ja ne rokotti ne kaksi maalia, kun meillä oli vähän heikompi jakso. Täältä se oma futisura lähti liikkeelle, oli mahtavaa tulla tänne Turun seudulle takaisin. Oli montakin juttua miksi tulin Tepsiin, mutta yksi suurimpia syitä oli se, että seuralla on niin kova palo takaisin Veikkausliigaan”,  laitapuolustaja Kalle Taimi jutusteli TPS-debyyttinsä jälkeen.

Päivä osuma: TPS sai otteluun salama-alun ja pallo jysähti PK-35:n verkkoon jo ottelun kolmannella minuutilla. Palloseuran Albijon Muzaci juoksi oikealla laidalla Juri Kinnusen lähettämän komean pystypallon kiinni ja löi palloa välittömästi luukulle, jossa Elmo Heinonen puski pelivälineen tyylikkäästi verkkoon. Maali oli muuten Heinoselle ensimmäinen TPS-paidassa. PK-35 ei kuitenkaan TPS:n avausmaalia säikkynyt, vaan painoi peliä aika pian sen jälkeen LähiTapiola Areenan toisen päädyn suuntaan ja iski kaksi maalia peräkkäin. PK-35 antoi myrskyvaroituksen muutenkin myös sarjakautta silmällä pitäen.

Sydän Pelissä: Ikiliikkuja Juri Kinnunen uurasti TPS:n puolustuksen laidassa taas täydet minuutit. Hän alusti komeasti joukkueensa avausmaalin ja uurasti muutenkin omalla laidallaan hyvällä työmoraalilla. Ja se oma laitakin vielä vaihtui pelin tuoksinnassa sitten oikealta vasemmalle, kun Kalle Taimi tuli kentälle ja debytoi TPS-paidassa toisen puoliajan alusta lähtien. Kokenut Kinnunen tulee olemaan takuuvarma suorittaja Ykkösessä. Kinnunen painaa tutun Palloseuran paidassa jo seitsemättä kautta, joten sitä sydäntä ei tarvitse kaivaa peliin enää erikseen.

Erikoista: PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli myös todellinen seuralegenda kentällä, mutta nyt hän johti sarjanousijan Suomen Cupissa alkulohkon voittoon. 35-vuotias Raimi ehti pelata PK-35:n paidassa 12 kautta ja parisen sataa ottelua. Raimi lopetti pelaajana PK-35 Vantaan riveissä kesken Veikkausliigakauden 2016. Tuon värikkään ja tapahtumarikkaan sesongin jälkeen koko vantaalaisseuran tarina oli ohi. Raimi pelasi yhden kauden HIFK:ssa, mutta palasi tutun raitapaitajoukkueen helsinkiläisversiossa valmennustehtäviin peliuransa jälkeen. Hän aloitti PK-35:n päävalmentajana viime vuoden nousujuhlien jälkeen. Päävalmentaja Raimin kuuluva ääni kaikui Ruudun lähetyksen läpi LähiTapiola Areenalla koko ottelun ajan.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=ttVC0xCFKmI | Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia