Suomen Cupin Ykkösen B-alkulohkon ottelu: TPS – MuSa 2-0 (2-0)

TPS – MuSa 2-0 (2-0)
23. Oskari Jakonen 1-0
42. Joakim Latonen 2-0

TPS:n kokoonpano: 12 Santeri Aaltonen, 3 Juri Kinnunen, 4 Rasmus Holma (34 Samba Benga 66 min), 6 Santeri Pohjolainen, 9 Oskari Jakonen (31 Jasper Jalonen 78 min), 14 Juhani Pikkarainen, 15 Samuel Mahlamäki,16 Albijon Muzaci, 23 Joakim Latonen, 25 Atte Sihvonen ja 27 Kabamba Kalabatama (21 Elmo Heinonen 58 min).
Erotuomari: Jesse Salo
Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Me ei oltu EIF:iä vastaan vaarallisia viimeisellä kolmanneksella, mutta nyt oltiin ihan eri tavalla vaarallisia ja päästiin myös vastustajan selustaan. Siinä ero viime sunnuntaihin. Tehtiin näin kaksi todella hienoa maalia jo avausjaksolla, ja pidettiin myös se nolla omissa. Puolustuspelaaminen on ollut molemmissa peleissä ihan hyvää, eihän meille ole tehty yhtäkään pelitilannemaalia vielä”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tiivisti.

Arvio omasta joukkueesta: ”Saatiin tänään kymmenen minuutin jälkeen peliä hyvin haltuun, kun MuSa antoi ihan selvästi meille tilaa. Joukkueen muoto pysyi koossa varsinkin avausjaksolla ja syöttöpelikin toimi ajoittain erittäin hyvin. Oltaisiin voitu tehdä vielä se kolmaskin maali. Tänään nähtiin kokonaisuudessa ihan ok esitys, mutta totta kai meillä on edelleen paljon parannettavaa. Joillakin pelaajilla alkoi lopussa jo väsymys painamaan ja pelaamattomuus myös, mutta hyvin jaksettiin kuitenkin painaa loppuun asti”, Johansson vielä kiitteli.

Arvio vastustajasta: ”MuSa oli loppujen lopuksi aika odotettu vastustaja. He pelasivat aika samalla tavalla meitä vastaan kuin viime viikonloppuna PK:ta vastaan. MuSa oli taas vaarallinen erikoistilanteissa, joita he selvästi myös hakivat. MuSa liikkui hyvin ja he prässäsivät koko ajan myös hyvin. MuSa tulee olemaan vaikea joukkue kenelle tahansa myös sarjassa”, Johansson arvioi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Muistan, kun lensin MuSa-pelissä ulos kaudella 2019, tiedettiin kaikki, että tästä tulee meille vaikea peli. Pelattiin toisella jaksolla vähän liikaa MuSa:n systeemin mukaan. Se maali oli aika hienosti pelattu suoraviivainen hyökkäys. Meille tuli tänään  vähän liikaa pallonmenetyksiä, aika paljon petrattavaa muutenkin vielä jäi. Voitto on aina iso asia, ainahan näitä pelejä halutaan tietysti voittaa. Tänään tuli vähän myös niittejä, mutta on niitä pahempiakin tullut”, hyökkääjä Joakim Latonen naurahti pelin jälkeen.

Päivä osuma: Norjalaiskärki Kabamba Kalabatama ja Oskari Jakonen näyttivät hienon yhteispelin mallia ensimmäisen puoliajan puolessa välissä. Jakonen katkaisi MuSa:n pelaajan syötön TPS:n omalla kenttäpuoliskolla ja siirsi pallon näppärästi Kalabatamalle. Bamba teki puolestaan pienen siirron takaisin Jakoselle, joka siirsi kompassin viisarin suoraan kohti MuSa:n maalia. Jakosen juoksulinja kaartoi sen jälkeen viistosti oikealle ja hän pyrähti samalla koko MuSa:n puolustuksesta irti. Sen jälkeen vielä pari askelta pallon kanssa ja kevyellä zipillä pallon kauniisti verkkoon. Todella hieno ja tehokas vastaisku TPS:ltä. Näitä lisää, kiitos!

Sydän Pelissä: Joakim Latonen sai ensimmäisellä jaksolla melkoisia kolhuja vähän väliä. Hän ei kuitenkaan lannistunut tai turhautunut, vaan ratkaisi ensimmäisen puoliajan loppupuolella lopulta koko matsin. Latonen hiipi loistavasti MuSa-puolustuksen selustaan, otti pallon haltuunsa, teki eleettömän harhautusliikkeen ja niittasi pallon pussiin. Latonen pelasi viime kauden puolella loistavan loppusyksyn ja nyt sama vaihde alkaa löytyä myös tämän sesongin puolella. Latonen oli lauantaina tärkeä myös erikoistilanteissa ja hän tulee olemaan joukkueensa ehdottomia avainpelaajia, jos riittävää tahtoa siihen vaan löytyy. Ja miksi ei löytyisi.

Erikoista: MuSa:n avauksessa pelasi vanha kunnon Samu-Petteri Mäkelä, joka uurastikin 77 minuuttia. Pitkän linjan porilaishyökkääjä edusti myös TPS:ää kaudella 2009, eli itsensä Pasi Rautiaisen päävalmentaja-aikana. Mäkelän saldoksi tuli Tepsissä silloin kahdeksan pelattua Veikkausliigaottelua, mutta maalihanat jäivät kuitenkin liigatasolla avaamatta. Nyt 34-vuotias Mäkelä pelasi muuten jo kaudella 2004 Veikkausliigaa FC Jazzin paidassa kahden ottelun verran. Mäkelä on aito porilainen kulttipelaaja, joka on pelannut Jazzin ja MuSa:n lisäksi myös PoPa:n väreissä.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=6q5gGykfDek | Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Seuraava ottelu: Suomen Cupin Ykkösen B-lohkon ottelu TPS – PK-35 lauantaina 20.2 klo 13.00 (LähiTapiola Areena, Turku)

Lisää uutisia