Suomen Cupin finaali HJK-TPS lauantaina

Veikkausliigan kuntopuntarin ylivoimainen ykkönen TPS pelaa lauantaina cup-mestaruudesta Helsingissä. Vastustajakaan ei voisi olla kovempi, sillä vastassa ja isännöimässä on liigaa johtava HJK.

– Tosi hyvillä mielin lähdetään finaaliin. Varmaan kova peli tulee, mutta toivottavasti saadaan samanlainen rytinä päälle kuin näissä aikaisemmissa peleissä ja ihan varmaan saadaankin, tietää TPS:n kymppipaita Riku Riski.

– Paljon on nälkää jäljellä. Ei näitä finaaleja ihan joka vuosi pääse pelaamaan. Kyllä koko koppi lähtee suurta ja mahtavaa Klubia voittamaan, myhäilee puolestaan Rikun velipoika Roope Riski ja jatkaa heti perään:

– Ekan pelini avauksessa pelasin tällä kaudella juuri Klubia vastaan täällä Kupittaalla. Ei meillä ollut silloin suurempia ongelmia heidän kanssa. Uskon täysin meidän mahdollisuuksiin.

TPS on voittanut kahdeksasta viimeisestä ottelustaan seitsemän. Tällainen ”record” antaa varmasti puhtia myös cupin finaaliin?

– Totta kai. Kopissa on näin monen voiton jälkeen hyvä fiilis. Aika vaikea meitä on tällä hetkellä voittaa, RR17 toteaa.

TPS:n kapteeni Jarno Heinikangas ja hyökkääjä Babatunde Wusu vapautuvat pelikielloistaan sopivasti finaaliin. Muutenkin päävalmentaja Marko Rajamäellä on täysinäinen paletti, josta valita lauantain avauskokoonpano.

– Terveystilanne on hyvä, vireystilanne on hyvä. Meillä on täysmiehistö mistä valita ja katotaan millä kokoonpanolla lähdetään liikkeelle, avautuu Rapa.

Suomen Cupin finaalia onkin odoteltu jo kesäkuusta lähtien, sillä tuolloin pelatuissa välierissä TPS pudotti KuPS:n lukemin 1-2 Kuopiossa pelatussa ottelussa. TPS:n maalit iskivät Jonatan Johansson ja Riku Riski. Ennen KuPS:ia TPS raivasi tieltään Ilveksen, Jaron ja PPV:n. HJK pääsi finaaliin pudottamalla IFK Mariehamnin, VPS:n, Hongan ja EsPa:n.

– Meidän peli kulkee tosi hyvin. Jatketaan vaan samaan malliin niin hyvä tulee, kaikki on mahdollista. Toivottavasti meidän kannattajia matkustaa paljon Helsinkiin ja toivottavasti he pitävät myös ääntä siellä katsomossa, Chris Cleaver tarinoi torstaina treenien päätyttyä.

Suomen Cupin finaali pelataan Helsingissä Sonera Stadiumilla lauantaina 25.9. kello 15.00 alkaen.

Lisää uutisia