Suomen Cup: TPS latoi vartissa kolme osumaa EIF:n verkkoon

TPS pelasi perjantai-iltana Javenture-Areenalla Suomen Cupin B-alkulohkossa toisen ja viimeisen kotiottelunsa, kun vastaan asettui tammisaarelainen EIF. Ottelussa nähtiin harvinaisen paljon maalipaikkoja ja niistä vastasi lähes poikkeuksetta kotijoukkue TPS. EIF onnistui kuin ihmeen kaupalla pitämään nollan omassa päässään ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun toisella puoliajalla TPS:n padot sitten aukenivat ja joukkue latoi pallon tammisaarelaisten verkkoon kolmesti vartin sisään. Kun EIF sai vielä viimeisellä kympillä kavennusosuman, lähdettiin viikonlopun viettoon TPS:n 3-1-kotivoiton saattelemana. TPS otti Suomen Cupissa nyt toisen voittonsa peräkkäin ja nousi lohkonsa piikkipaikalle kuudella pisteellä.

– No nyt nähtiin ainakin maalipaikkoja ja onneksi loppujen lopuksi myös maaleja. Sanoin tauolla, että koettakaa saada niitä palloja sinne linjan taakse ja sinnehän niitä sitten alettiin saamaan. Tämä oli ainakin hyvää viihdettä katsojille, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen pyöritteli päätään.

TPS:llä oli jo avausjaksolla vaikka kuinka monta paikkaa tehdä avausmaali. Vuoron perään kävivät koettamassa muun muassa Joakim Latonen, Alim Moundi ja Eliécer Espinosa. Kaikkein lähimmäksi pääsi Jesper Karlsson, jonka laukaus kilahti pystytolppaan.

Ottelun toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtumaan. Juho Salminen teki todella hyvän sisääntulon uutena sopimuspelaajana. Hän ehti ensimmäisen vartin aikana jo kahdesti maalipaikkaan ja jälkimmäisellä kerralla kolahti. Julius Perälä teki komean nousun vasemmalta laidalta ja laittoi ilkeän keskityksen maalille. Juho Salminen jatkoi hienosti päällään, mutta EIF-vahti Mehdi El Moutacim kurotti pallon eteen. Pallo kuitenkin kimmahti pelattavaksi ja Oskari Jakonen kävi lakaisemassa pelivälineen ensimmäistä kertaa EIF:n verkkoon.

Kun vauhtiin päästiin, niin toistakaan ei tarvinnut kauan odottaa. Salminen nosti pallon melko kaukaa oikealta ja Mika Ääritalo yritti venyttää väliin. Ääritalo ei kuitenkaan osunnut palloon, eikä tarvinnutkaan, sillä se leijui suoraan vasempaan takanurkkaan.

Ottelun 73. minuutin kohdalla TPS sai pilkun, kun Latonen tempaistiin nurin. Hän asettui myös itse pallon taakse, mutta El Moutacim koppasi vedon. Latonen paikkasi tilanteen todella tyylikkäästi paria minuuttia myöhemmin, kun pallo painui yläriman kautta EIF:n maaliin jo kolmannen kerran. EIF:n Ville Sevon teki joukkueelleen lohdutuskavennuksen ottelun 84. minuutilla.

TPS:n runkopelaajista kokoonpanosta puuttuivat joukkuetta riepotelleen flunssa-aallon vuoksi Rasmus Holma, Sami Rähmönen, Jani Virtanen, Albijon Muzaci sekä Jonni Peräaho. Myös keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalolla oli pientä vaivaa, joka esti tällä kertaa pelaamisen. Pikkarainen rakensi keskuspuolustuksensa parivaljakolla Otto SchultzJuho Montola.

– Toppariparimme pelasi tänään erinomaisesti. Kokoonpanosta puuttui monta tärkeää pelaajaa, mutta muut paikkasivat hyvin. Puolustukseemme tarvitsemme kuitenkin vielä vahvistusta. Olen yleisesti erittäin tyytyväinen oman joukkueeni työmoraaliin ja harjoitteluun, Pikkarainen kiitteli.

Pikkaraiselle antoi jälleen nuorille pelaajilleen vastuuta. Avausmaalin alustanut Perälä oli jo avauksessa ja kentälle juoksivat myös Kasperi Tuomi, Erik Mirel, Bamo Ahmadi sekä Erik Holopainen.

– Nuoret pelaajamme täyttivät yksitellen kentälle tultuaan paikkansa erinomaisesti. Ja kilpailu tietysti taas kovenee, kun kokeneemmat pelaajat palaavat kokoonpanoon, Pikkarainen muistutti.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-eif-3-1-01-02-2019/

TPS kohtaa Suomen Cupin B-alkulohkon kahdessa viimeisessä ottelussa FC KTP:n ja AC Kajaanin vieraissa. FC KTP asettuu vastaan Kotkan Arto Tolsa Areenalla lauantaina 9.2. klo 14.00. Alkulohko päättyy lauantaina 16.2. AC Kajaanin vieraana paikallisessa Pallohallissa. Ottelu alkaa klo 19.00.

Uutisen pääkuvassa TPS-debyytin ja ensimmäisen maalinsa tehnyt Juho Salminen.

Lisää uutisia