Suomen Cup -avaus: Pikkarainen johti joukkonsa 2-0-voittoon

TPS avasi kauden 2019 virallisen pelikauden 2-0-kotivoitolla tamperelaisesta TPV:stä. Kyseessä oli Jalkapallon Suomen Cup ja siinä Ykkösen joukkueiden B-alkulohko. TPS ja TPV korkkasivat kyseisen alkulohkon käyntiin. Lohkon kolme muuta joukkuetta ovat AC Kajaani, KTP sekä EIF, joka saapuu viikon päästä Turkuun.

Jalkapallon Ykköseen täksi kaudeksi noussut TPV aloitti Javenture-Areenalla melkoisen pirteästi ja TPS oli jopa ottavana osapuolena ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Tamperelaisten vaarallisin mies oli Topi Järvi, joka pääsi ampumaan kahdesti todella vaarallisesti. TPS:n maalissa torjunut Miikka Mujunen oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui TPV-kärjen lähentelyt.

– Alku oli hieman levoton ja ajatukset menivät kentällä välillä vähän ristiin, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen myönsi.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla TPS sai kuitenkin rakenneltua kunnon paniikin TPV-maalille. TPS sai kulman ja pallo pyöri hetken aikaa tamperelaisten maalin edessä, kunnes Rasmus Holma kumautti pelivälineen voimalla verkkoon. TPS:n kipparina toimineen Holman päivätyö jäi ensimmäiseen puoliaikaan, kuten oli ennalta sovittu. Loppujen lopuksi TPS-topparin osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

TPS:n kone käynnistyi kunnolla toisella puoliajalla ja osat kentällä vaihtuivat. TPS alkoi pyörittää peliä ja TPV taisi jopa hieman väsähtää.

– Saatiin prässättyä ylhäältä kiinni ja pikku hiljaa noustiin omalle tasolle, Pikkarainen totesi.

TPS hakikin vimmatusti toista maalia. Albijon Muzaci pääsi näyttämään tulivoimaansa ja nopeaa laukaustaan, kun toista jaksoa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahti oli kuitenkin valppaana ja torjui tilanteen. 69. minuutin kohdalla TPS:n paine tuotti tulosta. Ottelun toisella puoliajalla kentälle tullut Jani Virtanen vapautti Oskari Jakosen oikealta ja TPS-laituri latasi pallon oikeaan alakulmaan.

TPS esitteli kotiyleisölleen myös nuorempaa pelaajapolveaan. Laitapuolustaja Julius Perälä tuli kentälle heti toisen jakson alussa ja hyökkääjä Kasperi Tuomi hieman myöhemmin. Myös Erik Mirel pelasi ottelun loppuminuutit. TPS:n uusista pelaajista Alim Moundi ja Kristian Heinolainen painoivat jo täydet minuutit, kuten myös Otto Schultz. Kolumbialaiskärki Eliécer Espinosa esiintyi ensimmäistä kertaa kentällä TPS-paidassa.

– Oikeastaan kaikki vaihdot olivat ennalta suunniteltuja. Nuorelta Perälältä nähtiin mainio esitys toisella puoliajalla, Pikkarainen kiitteli.

TPS:n Suomen Cup -taival jatkuu jo viikon päästä, kun EIF saapuu Turkuun vieraaksi. Sen jälkeen ovat ohjelmassa vierasottelut Kotkassa ja Kajaanissa. TPS-EIF on merkitty alun perin pelattavaksi perjantaina 1.2. Kupittaalla klo 17.00, mutta talviset olosuhteet siirtävät myös sen pelin näillä näkymin Javenture-Areenalle.

– Meillä on normaali harjoitusrytmi päällä ja sitä kautta normaali harjoitusviikko edessä. Käymme tietysti TPV-pelin kriittisesti läpi ja yritämme olla taas astetta valmiimpia ensi perjantaina, Pikkarainen kaavaili tulevan viikon ohjelmaa.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-tpv-2-0-25-01-2019/ (Ruutu+:n kuvaa)

Lisää uutisia