Sunnuntaitöitä Järvenpäässä – nuoren Aapo Boströmin päätä ei huimaa kentällä

Futisviikko jatkuu huomenna sunnuntaina pyhätöiden merkeissä, kun TPS ottaa mittaa Järvenpään Palloseurasta. Ottelu alkaa Järvenpään Keskuskentällä kello 18.00.

JäPS-vierasottelu on Tepsille viikon toinen peli. Aiemmin viikolla TPS järjesti kotiyleisölle melkoisen show’n Veritas Stadionilla voittamalla EIF:n 3–1. TPS iski kolme maalia ensimmäisen vartin aikana.

EIF-ottelussa oli maali-ilottelun ja voiton lisäksi muutakin merkillepantavaa. TPS-kasvatti Aapo Boström, 17, nimittäin asteli ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Veritas Stadionille avauskokoonpanon miehenä.

– Tuntui erittäin hyvältä olla aloituskokoonpanossa kotiyleisön edessä ja kävellä TPS-junnujen saattamana Veritas Stadionille. Oli kyllä todella hieno kokemus, Boström miettii.

Keskikenttäpelaaja Boström nousi vahvasti esiin itse ottelussa. ”Buusti” tarjosi suorastaan maagisen pitkän syötön Alhaji Geron tekemään 3–0-maaliin. Nuori pelimies kertookin, ettei päätä huimaa kentällä eikä hän lähde pelikentälle pelkäämään.

– Tuollaisia pitkiä syöttöjä on tullut treenattua. Näin, että Gero tekee hyvän juoksun ja laitoin pallon häntä kohti. Nyt se onnistui. Kyllä se tuo nuorelle pelaajalle lisää motivaatiota treenikentälle, kun onnistuu peleissä tekemään hyviä suorituksia. Sitä haluaa oppia muitakin asioita, kun näkee, että niitä pystyy tuomaan peliin, Boström sanailee.

– Kyllä minulla on aina ollut sellainen ajatus, että kentällä pitää uskaltaa yrittää vaikeitakin suorituksia. Välillä ne epäonnistuvat, mutta vastaavasti kun onnistuu, niin se on iso palkinto kaikesta tehdystä työstä.

TPS sai EIF-otteluun todellisen unelma-alun, ja aivan kaikki tuntui kentällä mustavalkoiselta joukkueelta onnistuvan. Vaikka Tepsillä jalka ehkä hieman nousikin kaasulta 3–0-johdossa, ei EIF missään vaiheessa pystynyt haastamaan turkulaisisäntiä voitosta.

– Kaikki meni niin kuin halusimme siinä alussa. Halusimme saada paineen EIF:n päätyyn ja tehdä nopeasti maalin. Nyt niitä tuli kolme kappaletta nopeaan tahtiin. Melkein se meni jopa paremmin kuin oli suunniteltu, naurahtaa Boström.

– Ehkä siinä 3–0-johdossa päästimme EIF:n vähän liikaa peliin mukaan. Vaikka EIF pääsikin ajoittain luomaan tilanteita, niin me saimme kuitenkin pidettyä homman kontrollissa. Missään vaiheessa ei ollut tunnetta, että emme pystyisi johtoasemaa pitämään loppuun asti.

TPS ja JäPS kohtasivat parisen kuukautta sitten Urheilupuiston Yläkentällä TPS:n kauden ensimmäisessä kotipelissä. TPS nappasi tuolloin evakossa pelatusta kotipelistä kauden ensimmäisen voittonsa maalein 2–1.

– Voitto otettiin silloin, mutta kyllä se oli tasainen ja tiukka matsi. JäPS:llä on ihan hyvä jengi. Järvenpään kenttä ei ole mikään helpoin paikka, ja JäPS on siellä yleensä hyvin pelannut.

Järvenpään Keskuskenttä ei varsinaisesti ole tunnettu sametinpehmeästä ja tasaisesta alustastaan. Siinä missä TPS on päässyt kotonaan Veritas Stadionilla pelaamaan täydellisyyttä hipovalla uudella tekonurmella, on Järvenpäässä vastassa varsin heikkokuntoinen luonnonnurmi. Se täytyy ottaa huomioon, tiedostaa Boström.

– Alusta vaikuttaa tietysti pelitapaan ja siihen, mitä kentällä pystyy tekemään. Olemme kyllä saaneet jo harjoitella huonokuntoisella kentällä pelaamista tällä kaudella, kun kohtasimme Jaron Pietarsaaressa. Ottelun alussa täytyy varsinkin olla tarkkana, ettei tule mitään tyhmiä virheitä, kun heikkokuntoisella kentällä pallo pomppii eri tavalla. Pidetään palloa enemmän JäPS:n päädyssä, niin yksittäiset virhepomputkaan eivät niin paljon haittaa, linjaa Boström.

Su 2.7. klo 18.00 JäPS–TPS, Järvenpää.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia