Sterling Yateke pommitti PS Kemin kumoon neljällä maalillaan

TPS voitti perjantai-iltana Veritas Stadionilla PS Kemin lukemin 4-1. TPS repi todella tärkeällä voitollaan nyt neljän pisteen kaulan PS Kemiin ja se nousi samalla vain pisteen päähän IFK Mariehamnista. TPS:n seuraava vastustaja SJK lymyilee puolestaan kahden pisteen karkumatkalla.

TPS:n esitys oli kokonaisuudessaan ehdottomasti kauden suvereenein mitä viiteen voittoon tulee. PS Kemi nousi toki TPS:n kahden maalin johdon takaa vain maalin päähän, mutta sen tasoitus ei ollut missään vaiheessa kuitenkaan kovinkaan lähellä. TPS ratkaisi homman lopullisesti edukseen lyöden vielä kaksi osumaa toisella puoliajalla.

– Tämä oli kauttaaltaan ehjin esitys koko kaudella ja kyllähän me tätä peliä vietiin ja ansaittiin voitto. Jokainen osasto toimi ja ainoa miinus oli loppujen lopuksi se PS Kemin kavennusmaali, TPS-luotsi Mika Laurikainen kiitteli joukkojaan.

TPS:n ehdoton sankari oli Sterling Yateke, joka iski kaikki raitapaitojen maalit. Hän pelasi maaliensa lisäksi myös erittäin epäitsekkäästi ja rakensi pelikavereilleen päälle muutaman maukkaan paikan. Sterling Yateke oli sanalla sanoen täysin pitelemätön. Edellisen kerran neljän maalia on maiskuteltu TPS-paidassa Veikkausliigatasolla lokakuussa 1999, kun Saku Puhakainen ampui neljä osumaa Miika Juntusen valmentaman TPV:n verkkoon. Sitä ennen neljän maalin illalla mässäili Tom Enberg kaudella 1995.

Yateke aloitti murhaavan iltansa jo 7 .minuutin kohdalla, kun hän puski Niklas Blomqvistin kulman suoraan verkkoon. Show jatkui 17. minuutin, kun hän latasi Mika Ääritalon loistosyötön pussin pohjalle. PS Kemi pääsi iskemään vähän kuin varkain 21. minuutin kohdalla kavennuksen, Victor Shevchenko pääsi yllättämään vasemmalta puolelta. Tauolle mentiin 2-1-lukemissa.

Yateke niittasi jo lähes lopullisen ratkaisun 64. minuutin kohdalla aivan PS Kemin maalin edestä. Hän pääsi kruunaamaan fantastisen iltansa 83. minuutin kohdalla. Sami Rähmönen keskitti ja pallo leijaili PS Kemin puolustuksen läpi Yatekelle, joka tulitti loppulukemiksi 4-1.

– Oltiin selvästi parempi joukkue läpi pelin ja tänään oli paikkoja aika moneenkin maaliin. Se on tyypillistä aikaisemminkin, mutta silloin ei ole mennyt sisään. Olen tyytyväinen, että onnistuttiin nyt, toki kaikki maalit menivät samalle miehelle. Bonuksena tuli se, että saatiin hänet nyt tähän Veikkausliigavauhtiin mukaan, erittäin tyytyväinen TPS-päävalmentaja jutteli.

– En löydä muuta kritisoitavaa edelleenkään kuin sen PS Kemin tekemän maalin. Me sössittiin se maali ihan siihen perinteiseen tapaan, mitä meillä on ollut. Pää ei kuitenkaan notkahtanut, pystyttiin pitämään koko pakka kasassa ja myös vaihdot onnistui. Saatiin pidettyä oma vauhti pelissä. Tosi tyytyväinen peliin ja tosi tyytyväinen myös siihen, että meillä on viiden päivän breikki, saadaan vetää eka kesäloma tähän väliin, Laurikainen murjaisi.

– Mitä Yatekeen tulee, niin eihän kukaan neljää maalia odota, mutta olen nähnyt kyllä sen, että osaa se poika maaleja tehdä. Ollut treeneissä terävä ja hyvä. Hän on vähän hakenut vauhtia, mutta kyllä sen laadun näkee lopulta. Puolustuslinja ja keskikenttä myös tuki tänään hyvin hyökkääjiemme pelaamista.

– Aika hyvin ne viestit on näköjään kuitenkin perille mennyt. Kyllä hänen kanssaan kommunikoimaan pystyy ihan hyvin, jopa englannilla, Laurikainen viittasi vielä Yatekeen.

TPS pelaa 13.9. maaottelutauon jälkeen SJK:n vieraana Seinäjoella. Sen jälkeen edessä on TPS:n isännöimä Turun derby FC Interiä vastaan maanantaina 17.9. klo 18.30. Liput siihen otteluun ennakkoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-inter-lippuja/217921

Lisää uutisia