SJK vihdoinkin Turkuun vieraaksi – TPS tarvitsee voiton

TPS kohtaa Veikkausliigassa SJK:n lauantaina 31.10. Tämä jo kahteen kertaan peruttu rästiottelu alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla klo 16.00. TPS – SJK -ottelun jälkeen Veikkausliigassa on edessä enää sunnuntainen IFK Mariehamn – HJK sekä kauden päätöskierros.

Kotijoukkue TPS lähtee kauden toiseksi viimeiseen liigaotteluunsa liigakarsijan paikalta. TPS on viiden pisteen takamatkalla IFK Mariehamniin nähden ennen kahta viimeistä liigaottelua. Myös IFK Mariehamnilla on siis jäljellä vielä kaksi ottelua runkosarjassa. Maarianhaminalaiset kohtaavat ensi keskiviikon päätöskierroksella Hakan Valkeakoskella ja TPS saa vieraakseen silloin KuPS:n.

TPS:n pitää voittaa siis molemmat jäljellä olevat ottelunsa, että se voisi kiivetä IFK Mariehamnin ohi. Samalla IFK Mariehamnin pitäisi hävitä molemmat jäljellä olevat ottelunsa. TPS:llä on siis melkoinen haaste edessään.

– Veikkausliigan päätös loppukaudesta on nyt tehty ja sen kanssa nyt tietysti edetään. Kun tulin heinäkuun lopussa mukaan, alkuperäinen tavoite oli päästä RoPS:n ohi, siinä me onnistuttiinkin ja sen jälkeen tavoitteena oli nousta samalla lähemmäs muita joukkueita. Me emme saaneet nyt sitä alkuperäistä loppukauden aikajännettä taistella suorasta säilymisestä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson harmittelee.

– Hävisimme muutaman tärkeän pelin, mutta näen kuitenkin, että meillä olisi ollut ihan hyvät edellytykset lähteä haastamaan haastajasarjassa kahta yläpuolellamme olevaa joukkuetta. IFK Mariehamn on kuitenkin vain viisi pistettä meidän edellä ja pelejä olisi ollut vielä yhteensä seitsemän jäljellä. Se on paljon enemmän kuin kaksi peliä ja kauden loput viisi peliä olisivat olleet vielä niitä joukkueita vastaan, jotka taistelevat samoista sijoituksista meidän kanssa, Johansson muistuttaa.

– Totta kai me ymmärrämme kokonaistilanteen ja kaikki siihen liittyvät riskit. Kun meillä oli oma koronatapauksemme, olimme silloin itse huolissamme koko Veikkausliigan loppukauden aikatauluista. Meille vakuutettiin kuitenkin silloin, että kausi jatkuu loppusarjoineen varmasti loppuun asti. Me hävisimme nyt urheilullisesti tässä päätöksessä, Johansson myöntää.

Kahdeksantena oleva SJK pelaa puolestaan sijoista 6.-8. yhdessä FC Lahden ja HIFK:n kanssa. SJK voitti TPS:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 1-0 ja seinäjokelaisten voittomaalin jysäytti silloin turkulaisille varsin tuttu Matej Hradecky. Siitä pelistä on jo kuitenkin kulunut aikaa, sillä kyseessä oli silloin koko Veikkausliigakauden 2020 avauskierros. SJK:kin oli menossa jo hyvää vauhtia kohti mestaruussarjan taistoja, mutta kotitappio Ilvekselle mutkisti joukkueen suunnitelmia.

– SJK:ssa on taisteltu koko ajan paikasta kuuden parhaan joukkoon, joten kyllä siellä valmiina ollaan. Tiedämme aika hyvin miten SJK pelaa ja on ylipäätään hienoa, että tämä peli vihdoinkin nyt pelataan. Jokainen valmentaja tietää tässä sarjassa, miten vastustajat pelaavat, joten ei tässä vaiheessa enää suuria yllätyksiä voi tulla.

Suomen Palloliitto ja Veikkausliiga tiedottivat siis torstaina peräkkäin Veikkausliigan ja Ykkösen loppukausien kohtaloista, mutta liigakarsinnoista ei mainittu itse tiedotteissa sanallakaan. Selvää kuitenkin on, että kahdella ylimmällä sarjatasolla pitää ratkaista tavalla tai toisella mitalistit, eurocup-paikat, nousijat, putoajat ja karsijat.

– Jos me ei lauantaina voitetakaan SJK:ta, niin sitten me mennään luottavaisin mielin pelaamaan liigakarsintoja. Me ollaan varauduttu harjoittelun ja kaiken muunkin puolesta siihen, että kausi jatkuu pitkälle marraskuun loppuun. Me taistellaan kausi loppuun tämän seuran värien puolesta, on pelejä jäljellä sitten kaksi, kolme tai neljä, Johansson lupaa.

TPS:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella lauantaina Juho Lähde, Jesper Karlsson ja Eliécer Espinosa.


TPS – SJK la 31.10. klo 16.00. Liput ainoastaan Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-sjk-lippuja/271811

Ottelun yleinen infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-la-31-10-tps-sjk-otteluun

TPS – SJK -peli on nähtävissä tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3708261

Lisää uutisia