Sivusidevamma pitää Toni Kolehmaisen pitkään sivussa

TPS:n keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen loukkasi oikean polvensa MYPA:n ja TPS:n välisessä ottelussa reilu viikko sitten. Kolehmaisen polvi tutkittiin perusteellisesti Lääkärikeskus Mehiläisessä ja vamma paljastui sivusidevammaksi. Kolehmaisen alustavaksi toipumisajaksi on arvioitu kolme kuukautta. Eli, jos Kolehmaisen kuntoutus sujuu odotusten mukaan, nähtäneen hänet vielä tämän kauden loppupuolella kentällä.

– Kyseessä on nivelsiteen osittainen repeytymä. Nämä ulkosyrjän vammat ovat yleensä hieman vaikeampia tapauksia ja hitaampia toipumaan kuin sisäsivun vammat, mutta kolmisen kuukautta on aika oikea arvio toipumisajasta, lääkäri Janne Sarimo Mehiläisestä vielä tarkentaa.

– Pyrimme tietysti siihen, että Kole palaa mahdollisimman nopeasti pelikuntoon. Toipumista seurataan päivä kerrallaan ja toipumisen nopeus riippuu monista eri tekijöistä. Ohjelmassa on kuntopyörää, vesijumppaa ja juoksuharjoituksia ennen kuin hän pystyy palaamaan edes varsinaiseen harjoistusvahvuuteen. Ja siitäkin on vielä matkaa pelikuntoon, TPS:n hieroja Anssi Salmivirta muistuttaa.

21-vuotias Kolehmainen debytoi Veikkausliigassa tämän kauden avauskierroksella. Oululaislähtöinen nuorten alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiomies ehti pelata ennen loukkaantumistaan kuusi liigaottelua ja viimeistellä niissä yhden maalin.

Lisää uutisia