Silja Jaatisen ura jatkuu ruotsalaisseura AIK:ssa

Turun Palloseuran laitapelaaja Silja Jaatinen, 21, siirtyy Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan AIK:n riveihin. AIK johtaa Elitettania ja on nousemassa takaisin maan pääsarjaan Damallsvenskaniin.

Jaatinen siirtyi TPS:ään HJK:sta kesken kauden 2022 ja nousi nopeasti turkulaisten avainpelaajien joukkoon. Kuluvalla Kansallisen Liigan kaudella Jaatinen on ollut TPS:n avauskokoonpanossa jokaisessa ottelussa. TPS:ssä pelatessaan Jaatinen sai tililleen myös ensimmäisen ottelunsa Suomen U23-maajoukkueessa.

Jaatinen on viihtynyt hyvin Turussa ja TPS:ssä, mutta ammattilaissopimus ulkomaisen seuran kanssa oli mahdollisuus, jota pelaaja ei ymmärrettävästi halunnut jättää käyttämättä. Jaatinen solmi AIK:n kanssa kauteen 2025 ulottuvan sopimuksen.

– Tosi kiva päästä katsomaan, mitä uutta futiksella on annettavana! Uusi kieli ja ympäristö toki jännittävät, mutta uskon sopeutuvani Ruotsiin hyvin. Kuluva kausi TPS:ssä on ollut itselläni tosi hyvä, ja joukkuekavereista tuli minulle tosi läheisiä, joten päätös lähteä oli kyllä tosi hankala. Odotan kuitenkin innolla tulevaa, sanoo Jaatinen.

– Silja oli meille tullessaan jo pelannut ensimmäiset liigapelinsä. Päämäärätietoisella työnteolla kehitys on jatkunut edelleen, ja hän on päässyt debytoimaan U23-maajoukkueessa. Silja on erinomainen joukkuepelaaja ja aina iloinen ihminen. Toivotan Siljalle onnea ja menestystä uusiin haasteisiin, kommentoi TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa.

– On totta kai ikävää, että menetämme avainpelaajamme loppusarjan kynnyksellä, kun pelaamme sarjapaikastamme. Toisaalta olemme iloisia Siljan puolesta, että hän saa urallaan hienon mahdollisuuden seuraavaan askeleeseen ja että olemme osaltamme olleet hänen urallaan mukana sitä mahdollistamassa. Toivomme Siljalle vilpittömästi menestystä uusissa haasteissa ja vaikka toki toivomme, että tiemme vielä kohtaavat, toivottavasti ne kohtaavat vasta pitkän kansainvälisen uran jälkeen, sanoo TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

TPS kiittää Silja Jaatista yhteisestä ajasta ja toivottaa hänelle hyvää jatkoa.

Valokuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia