Naiset: Silja Jaatinen debytoi Suomen U23-maajoukkueessa

Turun Palloseuran laitapelaaja Silja Jaatinen, 20, pelasi tällä viikolla ensimmäisen pelinsä Suomen U23-maajoukkueessa. Jaatinen pelasi täydet 90 minuuttia, kun Suomi kohtasi tiistaina Eerikkilässä pelatussa maaottelussa Tanskan.

– Ensimmäinen U23-maajoukkuepeli oli tosi hyvä kokemus! Oli kiva päästä testaamaan, miten itse ja joukkueena pärjäämme kansainvälisellä tasolla, Jaatinen tuumaa.

Kansallisen Liigan sarjakausi alkaa vajaan parin kuukauden päästä. TPS:n ensimmäinen sarjapeli on ohjelmassa 15. huhtikuuta, kun Palloseura kohtaa vieraissa PK-35:n. Silja Jaatiselle maajoukkueleiri toi lisäpotkua kauteen valmistautumiseen ja hän odottaakin jo innolla liigakauden alkua.

– Totta kai maajoukkueleirit tuovat aina lisäpotkua harjoitteluun. Maajoukkueleireiltä saa urheilijana paljon ideoita, missä itseä pitäisi vielä kehittää ja millaisia steppejä tulisi ottaa, jotta voisi jonain päivänä itsekin edustaa Suomea A-maajoukkueessa. Ensimmäinen U23-maajoukkuepeli kasvatti nälkää tulevaa kautta varten, enkä malta odottaa liigan alkua ja kovia pelejä, Jaatinen sanoo.

Suomi pelasi Eerikkilän-leirijakson aikana tuplamaaottelut Tanskaa vastaan. Molemmat ottelut päättyivät 1–1-tasapeleihin. Suomen U23-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Matikainen oli tyytyväinen leirin antiin.

– Kokonaisuutena tapahtumasta jäi todella hyvä maku. Näimme kaikki pelaajat kentällä ja saimme kaksi maaottelua kovaa vastustajaa vastaan. Saimme infoa sekä siitä, missä pelaajamme menevät että siitä, missä menemme joukkueena, kertaa Matikainen Palloliiton kotisivuilla.

Pikkuhelmareiden seuraava tapahtuma on huhtikuun Eerikkilän-leiri. Seuraavat maaottelunsa U23-maajoukkue pyrkii pelaamaan heinäkuussa.

– Nyt puramme Tanska-ottelut tiimini kanssa ja lähetämme palautteet pelaajille sekä heidän seurajoukkuevalmentajilleen. Lisäksi rakennamme tulevien viikkojen aikana tätä vuotta ja tulevia tapahtumia – toivon, että saamme kesälle ja syksylle lisää kovia kansainvälisiä pelejä, Matikainen sanoo.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Lisää uutisia